Küçükçekmece'de 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı 3 katlı binanın çökmesine ilişkin tutuklanan bina sahibi H.M.G'nin sorgu hakimliğinde verdiği ifadesi ortaya çıktı. Binanın babasından miras olarak kaldığını, kardeşinin binada bulunan haklarını 2022 yılında satın aldığını söyleyen H.M.G. binada herhangi bir çatlak veya sıkıntı olmadığını iddia etti.

"BİNANIN SAĞLAMLIK RAPORUNU ALMADIM"

Şüpheli H.M.G. etrafına büyük inşaat yapıldığı için yapının yanında bulunan kaldırımdan çok fazla hafriyat kamyonu geçtiğini öne sürerek binada yaşayan kimsenin kendisinden şikayetçi olmadığını savundu. Şüpheli H.M.G. "Ben geçen sene meydana gelen depremden sonra devletin 'Yarısı bizden' kampanyasına başvurdum. Ancak binanın sağlamlığıyla ilgili rapor almadım. Kiracılara da kendilerine yer bulmalarını söyledim. Müteahhit bulacağım zaman da bu olay meydana geldi" dedi. Şüpheli H.M.G, binanın babasının yaptığı gibi durduğunu, ekleme olmadığını ileri sürerek yaşanan olayda bir kusur olmadığını ve babasının daha önce yaptığı binaların hala ayakta durduğunu da söyledi. 

DİĞER ÜÇ ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Kartaltepe Mahallesi'ndeki apartmanın çökmesinin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, dün Küçükçekmece Adliyesi'ne götürülmüştü. Şüphelilerden döner dükkanının sahibi Ö.A.D. ve eşi İ.D,  savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Savcılık, bina sahibi H.M.G. tutuklanması, döner dükkanının eski sahibi Ö.K'nin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep etmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de H.M.G'nin tutuklanmasına, Ö.K'nin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Editör: Haber Merkezi