22 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzincan Fest 2022 adı altında yerel esnafların katımıyla festival açılışı yapılacak. Erzincan’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla il merkezinde ve ilçelerde farklı etkinliklerle düzenlenecek festival ile ilgili geçtiğimiz günlerde lansman toplantısı düzenlendi.

VALİ MAKAS: ERZİNCAN'IN TANITIMINA KATKI

İlgili birimlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vali Mehmet Makas festival hakkında bilgi verdi; “Allah nasip ederse 22 Haziran’da başlayıp 3 Temmuz’da bitecek olan bir Festival planlaması yaptık. Adına da ‘Erzincan Fest’ Erzincan Festival 2022 kısa adıyla “Can Fest 2022” koyduk. Öncelikle ben bu çağrımıza uyarak, bize destek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum ve yine lansmanına katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Niye bu yola çıktık? Yine bu sene 13 Şubat Kurtuluş Bayramı ile ilgili Kurtuluş günümüzle ilgili bir haftaya yayarak Kültür-Sanat günleri adı altında can Erzincan’ın özlediği ve çok olumlu geri dönüşler aldığımız bir kültür sanat haftası planlamıştık ve yaptık. Başarılı da olduk. O geri dönüşlerinden dolayı bunu daha da geliştirerek devam edeceğiz. Yine Ramazan’da çeşitli faaliyetler yaptık. Orada da çok iyi dönüşler oldu.

Bu bize şunu gösterdi. Pandemiden çıkan bir dünya var, ülkemiz var ve Erzincanımız var. İnsanımız bu tip faaliyetleri özlemiş ve hakikaten geniş kitleler katılım sağılıyor. Vatandaş memnuniyetinin oluştuğunu hep beraber gözlemliyoruz. Bu bağlamda dedik ki bunu geliştirerek hem Erzincan’a bir tarafta tanıtımına katkı koyalım hem insanımızı pandemi sonrası biraz daha normale döndürmek adına ve sadece televizyonlarda değil de kendi illerinde ilçelerinde faaliyetleri görebilsin diye bir yola çıkış, bir hedef belirleyiş oldu. Bu doğrultuda Erzincan Fest 2022 bir ilkini hep beraber başarılı bir şekilde yapacağız, diye inanıyorum.

UÇAN BALON VE OK ATIŞI

Festivalin genel hatları tüm paydaşlarımızın temsilcileri tarafından belirlendi. Burada hem uluslararası düzeyde havacılık Festivali de olacak. Bu festivalimizin içinde. Türk Hava Kurumu Müdürümüz burada. Kendileri de bulunacaklar. Bilgi verecekler. Yine okçulukla ilgili hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bir yarışma planlanıyor ama Erzincan’ın ilk defa göreceği Uçan balonundan tutun son dönemde gençlerimizi arasında bir şekilde moda olmuş Colorfest Festivali olacak. Ulusal düzeyde sanatçılarımız olacak. Çok büyük kitleleri toplayacak sanatçılarımız olacak ve bu sadece il merkezinde süregelen bir Festival değil aynı zamanda 8 ilçemizde de günübirlik de olsa oradaki İle gelemeyecek kardeşlerimize hemşerilerimize hitap eden ufak çaplı ilçe düzeyinde festivaller şeklinde devam edecek. 8 ilçemizde İl merkezimizde sürekli olmak üzere bir faaliyet olacak.

'KAMU PARASI KULLANMAYACAĞIZ'

Eskiden hepimizin hafızalarında da olan fuar tarzında stantlar oluşturacağız. Bunu ücretsiz olarak inşallah gelen esnafımıza yine esnaf odamızın belirlediği başvuru ve sonrasında başvuru fazla olursa kurayla belirlenecek esnaflarımıza tahsis edeceğiz. Yine 13 Şubat’ta ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz kitap fuarında benzer daha Butik bir fuar Kitap Fuarı ile oluşturulmuş olacak. 7’den 77’ye tüm insanlarımıza hitap edecek. Çocuklarımıza yönelik faaliyetler olacak. Yaşlılara yönelik faaliyet olacak. Gençlerimize yönelik faaliyet olacak. Doğaya yönelik olacak, çevreye yönelik olacak. Alışverişe yönelik olacak. Hem esnafımıza yönelik, hem de çiftçimize yönelik faaliyetler bunun içinde olacak. Ben bütün festivallerde ve faaliyetlerde olduğu üzere şunu paylaşmak istiyorum; bu faaliyetimizde bizim emeğimiz, bizim kamu personelimizin mesaisini harcaması ve belki git-gellerde kamu araçlarını kullanmamızın haricinde hiçbir kamu parası kullanmayacağız.”


Editör: TE Bilisim