Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan ve kapıları 7 gün 24 saat açık olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, kitapseverlerin yoğun ilgisini görüyor. Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği, 4,1 milyon basılı ve 230 milyonun üzerinde e-kaynağın yer aldığı kütüpheneyi gezen Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, eşsiz esere tam not verdi. Birçok eseri de yakından inceleyen Tekdağ, "Gerçek bir Millet Kütüphanesi olmuş, gurur ve kıvanç duyulacak abidevi bir eser. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisi de bir kitap tutkunu olan Tekdağ, Ankara’daki bir dizi temaslarının ardından ziyaretinin son gününü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde bulunan Millet Kütüphanesi’ne ayırdı. Araştırma Kütüphanesi, Cihannümâ Salonu ve Nadir Eserler Kütüphanesi gibi bölümleri görevliler refakatinde gezen Tekdağ, birçok eseri de yakından inceledi. Tekdağ bunların yanı sıra hali hazırda yerleşke içerisindeki Saz ve Söz Türk Müziği Tarihi Sergisi’ni de gezdi. Sergide Türk Müziği’ne dair tarihi belge ve kitaplar ile Türk Müzik Tarihi’ne damga vuran isimlerin kullandığı müzik aletlerine özel ilgi gösteren Tekdağ’a ziyareti sırasında Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır da eşlik etti.

'GURUR VE KIVANÇ DUYULACAK BİR ESER'

Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada kütüphaneye dair memnuniyetini dile getiren Tekdağ, "Araştırmacıların, öğrencilerin, çocukların, tüm kitap ve sanatseverlerin istifade edeceği; gerçekten etkileyici bir eğitim ve kültür merkezi ortaya çıkmış. Ülkemizin kültürel zenginliğine katkı sağlayacak bu kütüphanede; bilgiye erişim noktasında dijital olanaklardan da en düzeyde yararlanılmış. 7 gün 24 saat açık kalması, kimlik kartı ile kolay erişim, fiziki koşulları ve sosyal donatılarıyla burası adeta yaşayan bir kültür evi haline gelmiş. Gerçek bir Millet Kütüphanesi olmuş, gurur ve kıvanç duyulacak abidevi bir eser. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ankara ziyaretlerim sırasında fırsat buldukça gelerek, buradaki eserlerden istifade edeceğim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim