Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre, Çağdaş Türk resim sanatçılarından dünyaca ünlü ressam İsmail Acar'ın Ağrı Dağı'na atfen gerçekleştirdiği "Nuh" isimli sergisi, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı'nda sanatserverlerle buluştu. Geçtiğimiz yıl iş insanı Hikmet Eraslan tarafından gerçekleştirilen “İtalyan Ressamlar Doğubayazıt’ta Sergisi”nin ardından bu kez kapılarını "Nuh" için açan İshak Paşa Sarayı'ndaki sergide İsmail Acar, koleksiyonunda yer alan resimlerin yanı sıra sergiye özel hazırladığı çalışmaları da sanatseverlerin beğenisine sundu. Dosso Dossi Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca Ağrı Dağı Müzik Festivali de düzenlendi. Ünlü isimlerin şarkı söylediği konserde kalabalıkların alanlara sığmazken adeta izdiham yaşandı.

Yapımı 1685'e kadar uzanan ve bölgenin sembolü haline gelen İshak Paşa Sarayı'nda Ağrı Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında önceki gün başlayan sergide toplam 40 eserin yanı sıra sanatçının dijital art çalışmaları da yer aldı. İş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış kurdelası Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Ağrı Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürü Ebu Muhsin Bulut, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, ressam İsmail Acar, iş insanı Hikmet Eraslan ve kurum müdürleri tarafından kesildi.

Sadece bölge halkı değil birçok ilden katılımın da olduğu sergide İsmail Acar’ın, Meşar Köyü’nde olduğuna inanılan Nuh’un Gemisi’ne atfen Nuh efsanesini anlatan 210 x 363 santimetre ölçülerindeki “Nuh” isimli çalışması büyük ilgi gördü.

MÜZİK FESTİVALİNE DE YOĞUN İLGİ

Dosso Dossi Holding'in sponsorluğunda gerçekleştirilen müzik etkinliğinde ise Çakal ve Reckol, Xero Abbas, Yunus Agiri, Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ile Tara Memedova gibi şarkıcılar yer aldı. Girişlerin ücretsiz olduğu müzik festivaline halk yoğun ilgi gösterirken kalabalıkların alanlara sığmadığı gözlendi.

ERASLAN: İNSANLAR AĞRI'NIN NE KADAR ÖZEL OLDUĞUNU GÖRECEK

Gerçekleştirdikleri etkinliğin Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayisine katkı sağlayacaklarına inandığını belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Çünkü bugün sergi ve müzik festivaline gelecek insanlar buranın ne kadar güzel, doğasının ne kadar özel olduğunu görecektir. Bu vesileyle turizminin fazlasıyla artacağına inanıyorum" diye konuştu. Doğduğu topraklara katkı sağladığını düşündüğünü ve mutlu olduğunu ifade eden Eraslan, "Bugün binlerce sanatsever, İshak Paşa Sarayı'nda çok değerli ressamımız İsmail Acar'ın sergisinde buluşuyor. Bunun yüz binlerce sayı olarak döneceğine inanıyorum. Çünkü sergimiz bir ay boyunca açık kalacak. Yapmak istediğimiz şey bölgemize ilgiyi arttırmak; doğduğum yer Doğubayazıt'a, Ağrı'ya, Iğdır'dan, Van'dan, Kars ve daha birçok şehirden insanların gelip ne kadar güzel bir yer olduğunu görmelerini istiyorum. Bu yapmış olduğumuz etkinlik ve özellikle müzik festivaliyle sanatı birleştirerek bölgenin turizmine ve sanayisine katkı sağlayacağına düşünüyorum, inanıyorum. İnşallah bu başlangıç çok güzel şeylere vesile olacaktır" dedi.

ACAR'DAN GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BÖLÜM

Serginin sanatçısı dünyaca ünlü ressam Erdal Acar ise vatandaşların İshak Paşa Sarayı’nın büyüleyici ortamında gerçekleştirilen sergiye gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu belirtti. Sergide ayrıca görme engelliler için hazırladığını da belirten Acar, "Niçin burada böyle bir şey düşündüm? Çünkü Doğubayazıt'la aslında biz bunu yapabiliyorsak görme engellilerin de gezebileceği bir sergi hazırlayabiliyorsak demek ki zaten biz ülke olarak önemli bir noktaya gelmişiz demektir. Bu anlamda, biraz bilinç, biraz da yerel yöneticilerin özellikle sosyal sorumluluk projelerinde görev almaları adına buradaki görme engellilerin gezebileceği bölüm bence çok değerli" ifadelerini kullandı.

SANATSEVERLERDEN TAM NOT

Vatandaşın yoğun ilgisini gören sergi ile ilgili değerlendirme yapan Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gizem Tatlıcı, "Sanatın her kesime ulaşması hatta ülkemizin birçok şehrine bu tür etkinliklerle mimari anlamda da çok fazla önem kazanmış bölgelerde yapılması çok keyif verici" diye konuştu.

VATANDAŞLAR MÜZİKLE COŞTU

Dosso Dossi Holding sponsorluğunda düzenlenen bir diğer etkinlik olan müzik festivaline de katılım yoğun oldu. Konserin olduğu alana sabah saatlerinde geldiğini belirten bir vatandaş, "Çok izdiham var. Saat sabah 11'den beri ailemizle buraya geldik. Şu saate kadar yani saat 4 buçukta burası izdihama dönüştü. Dışarıda 5-6 bin kişi var, içeride en azından 10 binden fazla vardır. İzdihamı görüyorsunuz" dedi.

'DOĞU'NUN BU TARZ ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR'

Festivale katılan başka bir vatandaş ise güzel bir ambiyans olduğunu belirterek "Aslında Doğu'nun en muhtaç olduğu, istediği şeylerden biri böyle aktiviteler. Tekrarının olması halk ve gençler için çok daha iyi olacak. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

2300 RAKIMDA ÇOCUKLARLA ATÖLYE

Doğubayazıt’ta büyük ilgi gören İsmail Acar, anlamlı bir atölye çalışması daHA gerçekleştirdi. 2300 rakımlı Meşar Köyü’nde çocuklar ile buluşan Acar, beraberinde getirdiği resim malzemelerini dağıttı. Hikmet Eraslan ve İsmail Acar ile bir süre sohbet eden çocuklar, daha sonra “Nuh’un Gemisi” efsanesine dair hayallerini resmetti.

24 AĞUSTOS'A KADAR SÜRECEK

Dosso Dossi Holding'in sponsorluğunda gerçekleşen ve bölge halkı ile Ağrılıların kültür sanata doyduğu etkinlik, 24 Ağustos'a kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim