Ekran Haber’den Başak Bilgin’in Haberine göre, aynı zamanda çocuk gelişimci olan Yazar Filiz Çakmak, çocuklar için özel kitaplar hazırlığında olduğunun müjdesini verdi. 

Filiz Çakmak

“YAZMAK BANA BİR TERAPİ GİBİ GELMİŞTİ”

Kitap okumanın kendisi için özel olduğunu belirten Çakmak: “Çocukluk yıllarımda maalesef istediğim kadar kitap alıp okuyamazdım. Çünkü o zamanlar imkanlar biraz kısıtlıydı. Daha sonraları okul kütüphanesinden kitaplar alıp okumaya başladım. Okuduğum kitaplardan etkilendikçe de yazarlarını merak etmeye başladım. Eserlerde kaleme aldıkları kendi yaşadıklarımı yoksa kurgu, mizansen mi diye düşünmeler başlayınca, birtakım araştırmalar yaptım. Yazarların büyülü dünyasına girdikçe, ben de yazar olmaya karar verdim. Aslında, yazmak bana bir terapi gibi geldi. Kaleme aldıklarımı sosyal medya aracılıyla paylaştığımda ise gelen dönüşler beni çok güzel motife etti. Böylelikle yazarlık serüvenim de, başlamış oldu.

“SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ İLE BİRDEN FAZLA KALBE DOKUNDUM”

Bu yola çıkarken tek bir kalbe bile dokunsam yeterli diye düşünüyordum. Oysaki, sosyal medyanın da etkisi ile çok fazla kalbe dokunduğumu gördükçe tabii ki çok mutlu oldum. Şu an yetişkinlere hitap edebiliyorum ancak ilerisi dönem için bir çocuk gelişimci olarak çocuklarımıza yönelik kitaplar çıkarmayı düşünüyorum.

“ANNEMİN VEFATIYLA HIZ KAZANDI”

‘’Kitabımı kaleme almamdaki en büyük etki tabii ki annem oldu. Benim hayalim olarak başlayıp, bizim hayalimize dönüşen bir eser oldu “Unut Var Ol”. Bana kalsa bu hayal belki daha da ertelenip gerçekleşmeyecekti ama annemin vefat etmesiyle biraz hız kazandı. Bana en büyük gücü gidişinin ardından bırakan anneme, hayatım boyunca minnettar olacağım.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim