Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı ne zaman? diye merak eden vatandaşlar, Kurban Bayramı tarihi araştırmalarına başladı. 2024 yılı Kurban Bayramı tarihi tatil planlarını şekillendirmek isteyenler tarafından merak ediliyor. Kurban Bayramı ne zaman, hangi güne denk geliyor? Kurban Bayramı'nda okullar tatil mi gibi sorulara yanıt aranıyor.

Kurban Bayramı 2024 yılında 16 Haziran'da başlayacak. 4 gün sürecek bayramın arefesi 15 Haziran Cumartesi günü idrak edilecek. Bu kapsamda Kurban Bayramı, 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihlerinde kutlanacak. Kurban Bayramı'nın birinci günü 16 Haziran Pazar gününe denk gelmektedir.

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı'nda Okullar Tatil Mi, Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Kurban Bayramı tatilini bekleyen vatandaşlar, Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? merak ediyor. Kurban Bayramı tatilleri, hafta sonlarıyla beraber birleştiğinde uzun süreleri bulabiliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, her yıl haziran ayında yaz tatili ile küçük bir mola vermektedir. Ders konularının bitirilmesinin ardından yaz tatiline giriş yapacak olan öğrenciler ve onların velileri, Kurban Bayramı'nda okulların tatil olup olmadığını merak ediyor.

inek hayvan kurban pexels 1

Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 16 Haziran Pazar gününe denk gelmektedir. Okullar ise, 14 Haziran 2024 tarihinde kapanacak. Okullar 14 Haziran Cuma günü kapanırken, Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak. Bu kapsamda; Kurban Bayramı'nda öğrenciler yaz tatiline girmiş ve okullar tatil olmuş olacak.

15 Haziran Cumartesi günü arefe günü olurken 16 Haziran 2024 Pazar günü Kurban Bayramı’nın 1. günü olacak. Toplamda 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı 17 Haziran 2024 Pazartesi, 18 Haziran 2024 Salı ve 20 Haziran 2024 Çarşamba günleri de devam edecek. Bayram tatilinin hafta sonları ile beraber 9 gün olup olmayacağı ise henüz kesinleşmedi.

Editör: Nurseli Fırat