Kuzey Kore, İsrail ve Filistin arasındaki tansiyonun Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) eylemleri sonucu arttığını iddia etti.

Kuzey Kore'nin devlet ajansı olan Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamada, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin ardından ABD'nin "İsrail'e hemen maddi ve silah yardımı gönderdiği" vurgulandı. Bu yardımların, bölgedeki trajediyi derinleştirdiği belirtildi.

BIDEN VE BMGK KARAR TASARISI

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'i desteklemek için bölgeye gittiği ve ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'ye insani yardım amacıyla yapılan "ateşkese" çağrısını veto ettiği ifade edildi.

Ayrıca, ABD'nin bölgedeki gerilimi "agresif" olarak nitelendirdiği Filistin'e yönelttiği eleştirilere de değinildi. "Dünya topluluğu, ABD'nin bu tehlikeli ve irrasyonel eylemlerini dikkatlice gözlemlemeli ve kesin bir şekilde kınamalıdır." şeklindeki açıklamayla Kuzey Kore'nin tutumu belirginleşti.

ABD'NİN PROVOKATİF TUTUMU

KCNA'nın vurguladığına göre, ABD'nin bölgede bilinçli olarak yaptığı provokasyonlar, Orta Doğu'daki gerilimi daha da artırmış durumda.

Kaynak: AA