KYK burs ve kredi başvuruları her yıl düzenli olarak alınıyor. Öğrencilere maddi destek amaçlı üniversite öğrencilerine KYK burs ve kredi veriliyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından KYK Burs tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak kredi ve burs ücretleri merak ediliyor. Burs ve kredi başvuruları alındıktan sonra, değerlendirmelere göre burs alan öğrenciler geri ödemesiz, kredi almaya hak kazanan öğrenciler geri ödemeli olarak kyk kredi ve burs ücretlerini alabilecek. 

kyk-kredi-burs-ücretleri

KYK KREDİ BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvuru tarihleri takvimini yayımlamadı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde KYK kredi ve burs başvuruları, üniversiteler açıldıktan sonra 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. KYK burs tarihleri merak edilirken, KYK bursu ne kadar? gibi sorular da arama motorlarında yerini aldı. Kredi ve burs ücretleri, lisans öğrencilerine aylık 1250 TL, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL, doktora öğrencileri için ise 3750 TL'dir. 

KYK KREDİ BURS BAŞVURU SONUÇLARI

KYK burs başvurusunda bulunan öğrenciler aynı anda kredi için de müracaat etmiş olur. KYK kredisi için ekstra bir başvuru yapılmaz. Yapılan değerlendirme sonucunda burs hakkı elde edemeyen adaylara geri ödemeli kredi verilir. Öğrenci kredisi ödemeleri mezun olunan tarihten 2 yıl sonra başlar. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.