2023 KYK yurt başvuru tarihleri, YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile merak edilen konular arasında yer alıyor. YKS sınav sonuçları açıklandıktan sonra sıralamalarına göre tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, 19 ağustos cumartesi akşamı yerleştikleri üniversiteleri öğrendi. Heyecanlı bekleyişin sona ermesi ile birlikte yeni telaşlar gündeme geldi. Farklı şehirde okuyacak öğrenciler ile aileleri, yurt ve kredi-burs başvuru tarihlerini merak ediyor.

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

KYK yurt başvurusu ne zaman? Devlet yurt başvuru tarihleri merak edilen konular arasında yer alıyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversitelere yerleşen öğrenciler için sırada kayıt ve yurt başvuru işlemleri yer alıyor. KYK yurt başvuru tarihleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelecek açıklama bekleniyor. Her yıl ağustos ayında alınan yurt başvurularının bu yıl da ağustos ayı içerisinde alınması bekleniyor. 2022-2023 yılı için yurt başvuruları 24 Ağustos tarihinde alınmıştı.

kyk-yurt-başvuru-tarihleri

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce yapılacak açıklama ile belirlenecek olan KYK yurt başvuru tarihleri sonucunda başvurular E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

KYK BURS-KREDİ TARİHLERİ NE ZAMAN?

Devlet yurtları başvuru tarihleri gibi, KYK kredi-burs tarihleri de Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak açıklamaya göre belirlenecek. 2022-2023 eğitim öğretim yılında Kredi ve burs başvuruları, 15-17 Kasım 2022 tarihinde alınmıştı.