KYK yurt ücretleri ne kadar? KYK başvuruları başladı mı? Yurt başvuru tarihleri ne zaman? Gibi sorular, üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. YKS sıralamalarına göre yapılan tercih sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler ve veliler için yoğun bir tempo başladı. Üniversitelerine yerleşen öğrenciler için kayıt işlemleri 28 Ağustos tarihinde başlayacak..

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ağustos ayında alınmaya başlanan yurt başvuruları merakla bekleniyor. Ancak 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Başvuruların Ağustos ayının son haftası başlayabileceği tahmin ediliyor. KYK yurt başvurularına ilişkin sürecin ne zaman başlayacağı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile belli olacak. Açıklamanın ardından belirlenen tarihler içerisinde başvurular e-devlet üzerinden alınacak. KYK kredi ve burs başvuruları ise 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılki başvuruların da yine Kasım ayı içinde alınması bekleniyor..

KYK-yurt-ücretleri-belli-oldu-başvurular-ne-zaman

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yaşadıkları şehrin dışındaa okuyacak öğrenciler için yurt ve kalacak yer arayışı başladı. KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için, başvuru süreçleri henüz başlamadı. Ancak KYK yurt özellikleri ve ücretleri belli oldu. 2023-2024 Eğitim döneminde ödenecek ücretler, yurtların özelliklerine göre değişkenlik gösteriyor. 6 tipi bulunan KYK yurtlarının bir de Kıbrıs yerleşlesi mevcut. 

2023-2024 eğitim öğretim yılı için aylık KYK yurt ücretleri şu şekilde açıklandı:

TİP 1: 345 ₺
TİP 2: 405 ₺
TİP 3: 405 ₺
TİP 4: 480 ₺
TİP 5: 510 ₺
TİP 6: 570 ₺
Kıbrıs: 750 ₺

KYK YURT TİP ÖZELLİKLERİ

1. ve 2. Tip KYK yurtları genellikle 6-8 kişilik odalardan oluşmaktadır ve en yaygın yurt tiplerinden bir tanesidir. Bu yurtlar öğrencilerin barınma, yemek ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak durumda inşa edilir. Öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sağlanan bu yurtlarda öğrencilerin yemek hakkından yararlanabilmeleri adına belli bir limitleri vardır. Bu limiti aşan öğrenciler, öğün başına aştıkları miktar kadar ücret ödemesi yapar. Aylık ödemesi 345 - 405 TL'dir.

3. ve 4. Tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 4-6 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, tuvalet ortak kullanım alanıdır. Aylık ödemesi 405 - 480 TL'dir.

5. ve 6. Tip KYK yurtları, en lüks olarak bilinmektedir. Odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.