Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvurularının başladığını duyurdu.

BAŞVURULAR E-OKUL ÜZERİNDEN

Sınav başvuruları, 29 Mart'a kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapılabilecek. Sınav, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre gerçekleştirilecek.

Lgs Sinav 18032024 1

KATILIM İSTEĞE BAĞLI

Sınava katılım isteğe bağlı olacak ve katılmak isteyen öğrenciler ücretsiz olarak başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecekler.

OKULLARIN ROLÜ

Okul müdürlükleri, başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

meb-lgs-sinav-tercih-sonuc

YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLER

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacaklar.

SONUÇLAR TAKİP EDİLEBİLECEK

Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

SINAVIN KAPSAMI

Sınav, her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlara dayanacak ve öğrencinin çeşitli becerilerini ölçmeyi amaçlayacak.

sinav_test_yuz_yuze_sinav_14

GİRİŞ BELGELERİ

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Editör: Mevlüt Peker