LGS 2024 sınavı ne zaman yapılacak? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınav tarihleri merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan LGS, liseye hazırlanan öğrenciler tarafından araştırılıyor.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 4

İyi bir lisede eğitimlerine devam etmek isteyen öğrenciler, LGS'ye tempolu bir şekilde hazırlanıyor. Peki 2024 LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS sınavı sınav tarihi ne zaman? İşte detaylar..

L G S Liseye Geçiş Sınavı 5

MEB LGS SINAVI NE ZAMAN?

LGS sınavına hazırlanan ortaokul öğrencileri, LGS sınavı tarihlerini araştırıyor. Lise eğitimlerini iyi bir lisede almak için LGS'ye hazırlanan öğrenciler, MEB tarafından paylaşılan sınav takvimini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.

öğretmen-alan-değişikliği-ataması-ne-zaman-yapılacak-yusuf-tekin-9

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'DEN LGS TAKVİMİ AÇIKLAMASI

LGS sınavı ne zaman yapılacak? LGS sınav tarihlerini merak eden ortaokul öğrencileri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması ile sorularına yanıt buldu. LGS hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Tekin, LGS merkezi sınav takvimini açıkladı.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 3

2023-2024 eğitim öğretim yılının 14 Haziran'da tamamlanacağını belirten Tekin, 15 Haziran Cumartesi gününün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu söyledi. LGS sınav tarihlerine değinen Tekin, bu doğrultuda 2024'te yapacakları LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin:

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır."

L G S Liseye Geçiş Sınavı 2

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini belirtti. 

Editör: Nurseli Fırat