Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavlara katılacak öğrencilere yönelik, öğrenimlerini desteklemek amacıyla yeni örnek soru setleri ve çözüm videolarını erişime sundu.

sinav-gozetmen-19122023-2

YENİ SORU KİTAPÇIKLARI EĞİTİM YILINA HAZIR

2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için hazırlanan merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçıkları, Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlandı. Bu yeni kaynaklar, öğrencilere sınav hazırlıklarında kapsamlı bir destek sağlamayı amaçlıyor.

sinav-gozetmen-19122023-1

SORU DAĞILIMI VE ALANLARI

Yayımlanan örnek soru kitapçıklarında, Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce derslerinden beşer soru olmak üzere toplamda 45 soru bulunuyor. Bu sorular, öğrencilerin derslerde edindikleri bilgi ve becerileri pekiştirmelerine yardımcı olacak şekilde tasarlandı.

sinav-gozetmen-19122023

SORULARIN HAZIRLANMA SÜRECİ

Örnek sorular, 8. sınıf ders müfredatlarındaki konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı. Sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, analiz etme, eleştirel düşünme gibi önemli becerilerini ölçmeyi hedefliyor. Bu soruların hazırlanmasında, ders kitaplarının içeriği ve öğretim programlarında yer alan kazanımlar dikkate alındı.

sinav_test_yuz_yuze_sinav_14

ÇÖZÜM VİDEOLARI İLE EK DESTEK

Öğrencilerin soruları daha iyi anlayıp çözebilmeleri için, soruların çözüm videoları da MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün YouTube kanalı üzerinden erişime açıldı. Bu videolar, öğrencilere adım adım çözüm teknikleri sunarak, sınav hazırlıklarında önemli bir kaynak oluşturuyor.

sinav_test_yuz_yuze_sinav_15

Editör: Mevlüt Peker