2024 LGS KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek. İki oturumda gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere birinci oturumda 50, ikinci oturumda 40 olmak üzere toplam 90 soru sorulacak. LGS'de İlk oturum için 75, ikinci oturum için 80 dakika süre verilecek.

LGS sınavı, Heyecanla LGS sınavını bekleyen adaylar, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar. LGS sınav belgesinde sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alıyor. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacak. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Lgs Sinav 18032024 2

LGS puanı, öğrencilerin sınavdan aldığı puan ile 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının birleştirilmesiyle hesaplanacak. Belirlenen tarihte iki oturum hâlinde çoktan seçmeli 90 sorunun sorulacağı söz konusu sınav öncesi adaylar LGS sınav giriş belgesi alarak katılım sağlayacaklar.

LGS Sınav Belgesi Yayımlandı

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer almaktadır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

L G S Liseye Geçiş Sınavı 3

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

E-OKUL LGS SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI

LGS sınav yerleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden adaylar T.C. kimlik numarası ve e-Devlet giriş seçeneğiyle sisteme giriş yapılabiliyor.

Bu ekran üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretim kurumlarına kayıtlı, velisi olunan öğrencilerin e-Okul sistemine ait detaylı bilgilere ulaşılabilir.

e-Devlet ile sisteme giriş yapıldıktan sonra sağ üst kısmında bulunan arama çubuğuna “MEB Sınav Yeri Sorgulama” yazarak adaylar sınav giriş belgesi sorgulanabilir.

E-OKUL LGS SINAV BELGELERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat