Galatasaray, Süper Lig'in 29. haftasında evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. Mücadelede Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Kerem Demirbay, üç gol atarak hat-trick yaptı. İlk golünü 40. dakikada sol kanattan Dries Mertens'in asistiyle atan Demirbay, ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla ağları havalandırdı.

A W158530 01

İkinci golünü ise 45. dakikada Mauro Icardi'nin pasında kaydeden 30 yaşındaki futbolcu, yine ceza sahası dışından şık bir vuruşla skoru 4-1'e getirdi. Üçüncü golünü ise 64. dakikada kazanılan penaltıda kaydeden Demirbay, takımının galibiyetini perçinledi.

Kopenhag_Galatasaray_macı_3

Bu maçla birlikte Kerem Demirbay'ın bu sezonki gol sayısı 6'ya yükselirken, hat-trick yapma başarısı gösterdi. Gol sayısının 5'ini Süper Lig'de, 1'ini ise UEFA Avrupa Ligi'nde kaydeden Demirbay, kariyerinde ilk kez hat-trick yapma mutluluğunu yaşadı. Maç boyunca sahada kalan 30 yaşındaki oyuncu, etkileyici performansıyla öne çıktı.

galatasaray-kopenhag-maci-3

Galatasaray, bu galibiyetle liderlik koltuğunu korudu ve puan farkını takipçisi Fenerbahçe ile 5'e çıkardı. Önümüzdeki hafta pazar günü ise Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Editör: Zeynep Baş