Kara para aklama, vergi kaçırma, dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulunan Dilan Polat ve ailesinin ardından fenomenler mercek altına alınmıştı. Son dönemde ise dikkatleri epey üstüne çeken isim fenomen Aleyna Dalveren oldu. Dalveren, lüks bir aracın üzerine çıkıp dans ederek para dağıtmıştı. Daha sonra belinden silah çıkaran fenomen o anları sosyal medyada paylaşmıştı. Görüntülerin ardından gözaltına alınan Dalveren'in Dilan Polat ve diğer fenomenlerle de irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

VİDEOLAR SONRASI EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Sabah'ın haberine göre; İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren'nn lüks bir araç üzerinde sahte para ve silah paylaşımı yaptığı video görüntüsünün tespit edilmesi üzerine operasyon düzenledi. Aleyna Dalveren'in İstanbul Maltepe İlçesi'nde bulunan ikamet adresi, iki aracı ve iki iş yeri adresine baskın yapıldı.

DİLAN POLAT DETAYI

Düzenlenen operasyon neticesinde Aleyna Dalveren. isimli şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda bin 200 Dolar, 250 Euro, 50 Manat, 50 Ukrayna Lirası, sahte olabileceği değerlendirilen üç bin dolar, 50 euro nakit para, bir para sayma makinesi, sahte emniyet araç giriş kartı, bir kelepçe, sahte olabileceği değerlendirilen iki plaka ve iki dijital materyal ele geçirildi. Şüpheli Aleyna Dalveren'in Dilan Polat'ın dosyasındaki diğer fenomenlerle yoğun irtibatlı olduğu belirlendi.

KELEPÇE BİR TÜRLÜ AÇILMADI

Sahte para operasyon kapsamında gözaltına alınan Aleyna Dalveren'in sol bileğindeki kelepçe tüm çabalara karşı açılmayınca polis itfaiye çağırdı.

Editör: Meltem Kaya Sapmaz