Asgari ücret, memur ve emekliye yapılan zamların ardından bankalar da kolları sıvadı, promosyonlar 15 bin liraya kadar dayandı. Birçok banka 7 bin 500-10 bin lira arasında maaş alanlara 7 bin 500, 10 bin ve üzeri maaşı alanlara ortalama 9 bin lira promosyon veriyor. Temmuz'da maaşlara yansıyan artışların ardından bankaların da promosyonlarını güncellemesi bekleniyordu. Kimi bankalar ufak dokunuşlarla promosyon miktarını güncellese de özellikle emekliler umduğunu bulamamıştı. Şimdi promosyon yarışı yeniden kızışıyor.

turk lirasi para banknot maas zam pexels-pixabay (4)

MEMUR VE EMEKLİLER YAŞADI

En düşük memur maşının 22 bin lira olması sonrası harekete geçen bankalar, kurumlarla yeniden masaya oturmaya hazırlanıyor. Haliyle maaşlar gibi promosyonlar da yükselecek. Bu gelişme sonrası bankalar promosyon ücretini 15 bin liraya kadar çıkardı. Maaşını taşıyan çalışan öğretmenlerin yanı sıra emekliler, 3 yıl kalma sözü vererek promosyondan yararlanabilecek.

turk lirasi para banknot maas zam pexels-pixabay (3)

TAHHÜT SÜRESİ YARI YARIYA DÜŞEBİLİR

Ancak edinilen bilgilere göre, bazı bankaların taahhüt süresini kısaltmaya gidebileceği de konuşuluyor. 3 yıl yerine 1,5 yıl üzerinden de anlaşmalar yapılabilecek. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.

Editör: Site Yönetim