İngiltere'de uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç örgütünün lideri olarak bilinen Tekin Kartal, Barselona'da 4 Mayıs 2024 tarihinde öldürüldü. Tekin Kartal soruşturması ile ilgili yeni detaylar da dünya basınında gündem oldu. Peki Tekin Kartal kimdir? Tekin Kartal neden öldürüldü? Tekin Kartal'ın katili kim?

Tekin Kartal Kimdir3

MAFYA TEKİN KARTAL KİMDİR?

Asıl ismi, İlmettin Aytekin'dir ve yaşı 30'dur. Tekin Kartali hem Almanya hem de Türkiye vatandaşı. Tekin Kartal, İngiltere'de uyuşturucu kaçakçılığının yüzde 90'ının kontrol ettiği iddia edilen birisi. Lakabı ise, "Türk eroin kralı." Türkiye'de de mafya hesaplaşmalarına ismi karışan birisi. Tekin Kartal, geçtiğimiz cumartesi günü Barselona'da öldürüldü. Sant Marti'deki Forum bölgesi tarafında başına 5 kez ateş edildi. Katil zanlısı yakalanamadı. İspanya'daki kaynaklar ise bu saldırının planlı şekilde gerçekleştirildiğini düşünüyor. 

Tekin Kartal Kimdir1

TEKİN KARTAL'I KİM ÖLDÜRDÜ?

Tekin Kartal'a kurşun sıkan ve bunu Maresme/Forum metro durağı çevresinde güpegündüz yapan katil zanlısı ise aranıyor. İddialar ise medyayı sürekli meşgul ediyor. İhanete uğradığı ya da ifşa edildiğine dair haberler mevcut. 

Ispanya Polisi Arsivi

KATİL ARKASINDA SOMUT İZ BIRAKMADI

Mossos d'Esquadra'nın Kriminal Soruşturma Bölümü'nde görevli olan polisler, iş yerlerini aradı ve güvenlik kamera görüntülerini aldı. Fakat, katilin arkasında somut bir iz bırakmadığı ve hala arandığı belirtildi. 

Editör: Halide Tonga