Baykar Makina'nın lider isimlerinden Genel Müdür Haluk Bayraktar, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve firmanın iki çalışanı, Afrika'da bulunan Mali Cumhuriyeti'nde sunmuş oldukları hizmetler nedeniyle Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita'nın elinden "Mali Ulusal Nişanı"na layık görüldü.

Haluk Bayraktar, sosyal medya platformlarından yaptığı paylaşımda, "Baykar olarak Mali Cumhurbaşkanı Sayın Assimi Goita'nın teveccühüyle, Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Bayraktar, ben ve değerli çalışma arkadaşlarımız Mali Ulusal Nişanı'nı almaktan büyük bir gurur duyduk. Türkiye ile Mali'nin birlikte yürüttüğü dostluk ve işbirliği yolunda bu nişanın derin bir anlamı var." sözlerine yer verdi.

BAYKAR'IN ULUSLARARASI BAŞARILARI DEVAM EDİYOR

Mali'nin prestijli nişanı "Mali Ulusal Nişanı", 1960 yılında Fransız sömürge yönetiminden bağımsızlığını kazanmasının ardından, ülkeye önemli hizmetlerde bulunan bireylere verilmeye başlandı. Bu nişan, sadece Mali'ye katkı sunmuş kişilere değil, aynı zamanda dostluk ilişkileri kapsamında yabancı liderlere de takdim edildi.

Geçmişte de uluslararası arenada başarılara imza atan Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar kardeşler, Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelerden de çeşitli ödüllerle taltif edildi. Özellikle Ukrayna'da, iki ülke arasındaki sıkı işbirliğine ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne kattıkları değerler nedeniyle Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den Liyakat Nişanı'nı almışlardı.

Azerbaycan'da da Baykar'ın ürettiği Bayraktar TB2 SİHA'ların Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasındaki rolü nedeniyle 2021 yılında Azerbaycan lideri İlham Aliyev'den "Karabağ Nişanı" ile onurlandırıldılar.

Kaynak: AA