Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki temasları sırasında bir finans panelinde kullandığı "locals" kelimesi üzerinden yürütülen tartışmalara netlik kazandırmak için bir açıklama yayımladı. Bakanlık, bu terimin ekonomi ve finans alanında yaygın olarak kullanıldığını ve siyasi bir malzeme olarak ele alınmasının yanıltıcı olduğunu belirtti.

Mehmet Simsek Abd 22042024 Aa2

BAKAN ŞİMŞEK'İN PANELDEKİ AÇIKLAMALARI VE TERİMİN KULLANIM AMACI

Yapılan yazılı açıklamada, Bakan Şimşek'in panelde yaptığı konuşmada dezenflasyon sürecini destekleyecek programların güçlendirileceğini, yapısal reformlara ivme kazandırılacağını ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşürülmesine ikna edilmesi gerektiğini ifade ettiği aktarıldı. Bakanlığın açıklamasında, "locals" teriminin bu bağlamda “yerel yatırımcıları” ifade ettiği ve bu kullanımın finans çevreleri tarafından da benimsendiği vurgulandı.

Mehmet Simsek Abd 22042024 Aa3

YANLIŞ ANLAŞILMALARA VE İTHAMLARA TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'e yönelik "locals" kelimesi üzerinden yapılan ithamları kabul edilemez bulduğunu belirterek, bu tür kasıtlı yanlış anlamalara ve suçlamalara şiddetle karşı çıktığını ve kınadığını açıkladı. Bakanlık, ekonomi ve finans alanında kabul görmüş terimler üzerinden yapılan spekülasyonların yanıltıcı olduğunu ve asılsız suçlamaların hiçbir dayanağı olmadığını ifade etti.

Mehmet Simsek Abd 22042024 Aa4

Hazine Ve Maliye Bakanligi Aciklama 22042024 Iha

Editör: Mevlüt Peker