Ankara'nın Mamak ilçesinde, 28 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen olayda, Ece Uslu (15) isimli genç kız, babaannelerine ziyaret için çıktığı sırada evlerinin yakınında beklenmedik bir köpek saldırısına uğradı. İddiaya göre, siteye aniden giren altı köpek, Uslu'yu eli ve bacaklarından yaraladı. Çevreden duyulan bağırışlar üzerine köpekler kaçtı ve hemen ardından olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Ankara Sokak Kopekleri Saldiri 15 Yas 30042024 Iha (1)

SAĞLIK EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE

Yaralanan Uslu, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından acil olarak Etlik Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucunda, genç kızın elinden ve bacağından ciddi yaralar aldığı ve kuduz aşısı yapıldığı belirtildi. Tedavisi evde devam edeceği öğrenildi.

Ankara Sokak Kopekleri Saldiri 15 Yas 30042024 Iha (3)

ANNELİK İÇGÜDÜSÜ: "KIZIM, 'ANNE ÖLÜYORUM' DİYE BAĞIRDI"

Kızının çığlıklarını duyarak dışarı fırlayan anne Esra Uslu, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: "Kızım kanlar içindeydi, hemen üzerine kapandım. Çevreden bir komşumuz yardıma koştu. Köpeklerin saldırısını önceden fark etmiştim ve sıkça belediyeyi arayarak şikayette bulunmuştum. Ancak belediyeden aldığımız yanıt 'Küpeli köpekler, sorun yok' şeklindeydi. Bu cevap beni ve diğer vatandaşları riske atıyor."

Ankara Sokak Kopekleri Saldiri 15 Yas 30042024 Iha (2)

BELEDİYEYE İSYAN: YETERİNCE KORUMA SAĞLANMADIĞI ELEŞTİRİSİ

Esra Uslu, belediyeye yaptığı defalarca çağrının ardından aldığı yanıtların yetersiz olduğunu dile getirerek, "Çocuklara karşı saldırgan olan bu köpeklerin ciddiye alınmaması kabul edilemez. Belediyeye defalarca bu durumu bildirdim ancak sürekli olarak 'küpeli köpekler' yanıtını aldım. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve adli mercilere başvuracağız" dedi.

Ankara Sokak Kopekleri Saldiri 15 Yas 30042024 Iha (4)

GÜVENLİ BİR ÇEVRE TALEBİ

Olayın şokunu atlatmaya çalışan Uslu ailesi, yetkililerden çözüm beklediklerini ve güvenli bir şekilde dışarı çıkabilmek istediklerini ifade etti. Esra Uslu, "Artık çocuklarımızı ve kendimizi güvende hissetmek istiyoruz. Sokaklarımızda rahatça yürüyebilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Editör: Mevlüt Peker