Manisa ilinin Kula ilçesinde operatörün hayatını kaybettiği kule vincinin devrilme anı etrafta bulunan bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

Kule Vinci Devrildi Manisa 08012024 Iha1

Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı 4 Eylül Mahallesi'nde inşaat faaliyeti kapsamında görev yapan 20 yaşındaki vinç operatörü Mert Bayat'ın kullandığı kule vinci dün devrilmişti. Genç vinç operatörü Mert Bayat’ın hayatını kaybetmesine neden olan kule vinci kazasıyla ilgili olarak dün başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kule Vinci Devrildi Manisa 08012024 Iha2

Kule vincinin nasıl devrildiğine dair dün herhangi bir görüntüye ulaşılamamıştı. Çevrede araştırma yapan polis ekipleri, kule vincinin bulunduğu ve savrulduğu alanı kapsayan kadrajın, bir iş yerinin güvenlik kamerası açısı içinde kaldığını tespit ederek, görüntülerin kopyasını oluşturdu. İş yerinin güvenlik kamerasına ait kayıtlarda bir süre kule vincinin kontrolsüz manevra yaptığı görülüyor ve ağırlık kalıplarının bulunduğu arka tarafa doğru ağır ağır devriliyor.

Kule Vinci Devrildi Manisa 08012024 Iha4

Dün meydana gelen kule vinci kazasında ağır yaralanan 20 yaşındaki kule vinci operatörü Mert Bayat, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı ve ağırlıkların altında kaldığı yerden çıkarılmış, sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak götürüldüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Editör: Mevlüt Peker