CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri için “iş birliği” teklifinde bulunmuş, Meral Akşener ise topu İYİ Parti Genel İdare Kuruluna atmış; GİK Toplantısında ise 35 üye “hayır”, 14 üye “evet” oyu vererek CHP’ye kapıları kapatılmıştı.

İYİ PARTİ: KONU TARTIŞMAYA KAPALI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel İdare Kurulunun 31 Mart 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’nin müstakil ve hür olarak girme kararı aldığını duyurmuş, “Konu tartışmaya kapalı" demişti.

HEDEP DE KENDİ ARAYLARIYLA GİRECEK

CHP’nin “iş birliği” arayışına İYİ Parti’nin verdiği olumsuz yanıt öncesi de HEDEP'ten yerel seçimlerle ilgili açıklama gelmiş, HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı" ifadelerini kullanmıştı.

MANSUR YAVAŞ: PARTİLERİN KARARLARINA SAYGI DUYUYORUZ

Hem İYİ Parti’nin hem de HEDEP’in kapılarının CHP’ye kapanması sonrası gözler, tüm siyasi partilerin büyük önem verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesine çevrildi.

Geçtiğimiz seçimi İYİ Parti ve HDP takviye oylarıyla kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partilerin aldıkları kararlara karışmadıklarını, tüm partilerin kararlarına saygı duyduklarını, Ankara’da 4 milyon 200 bin seçmen olduğunu ve hepsinin oylarına talip olduklarını söyledi.

Editör: Mevlüt Peker