Esenyurt'ta bir markette yaşanan ve kredi kartı komisyon ücreti üzerine çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Müşteri ile esnaf arasındaki bu münakaşa, güvenlik kameralarına yansıdı.

Sigara Komisyon 13032024 Iha (1)

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEYEN 1.5 TL

Çınar Mahallesi'ndeki bir markette gerçekleşen olayda, bir müşteri alışveriş sonrası kredi kartıyla yapılan ödeme üzerinden alınan ekstra 1.5 TL'lik ücreti fark etti. Müşteri, bu durumu market sahibi Nihat K.'ya ilettiğinde, aldığı yanıt gerginliğin fitilini ateşledi.

Sigara Komisyon 13032024 Iha (2)

FİZİKSEL ŞİDDETE DÖNÜŞEN ANLAŞMAZLIK

Market sahibi, ek ücretin banka komisyonundan kaynaklandığını belirttiğinde, müşteri sinirlenerek fiziksel saldırıya başvurdu. Market içerisinde yaşanan kavga, diğer müşterilerin de içeri girmesiyle büyüdü. Taraflar birbirine yumruk atarken, olay yerine gelen diğer vatandaşlar kavgayı sonlandırmak için müdahale etti.

Sigara Komisyon 13032024 Iha (3)

KAVGA SONRASI YARALANMA VE POLİSE ŞİKAYET

Ortalığın karıştığı kavga sonrasında, yüzü kanlar içinde kalan market sahibi Nihat K., tedavi gördü. Kavga sonrasında, Nihat K., yaşananlarla ilgili olarak polis ekiplerine başvurdu ve şikayetçi oldu. Yaşanan bu tatsız olay, marketin güvenlik kameraları tarafından kaydedilerek, olayın seyrini belgeledi. İşletmeler, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde bankalara komisyon ödemesi yaptığı için özellikle sigara satışından zarar etmemek amacıyla komisyon ücretini müşteriye yansıtıyor.

Sigara Komisyon 13032024 Iha (4)

Editör: Mevlüt Peker