Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, kadın sebze reyonunda ürün seçerken arkasından yaklaşan kapüşonlu bir şahıs tarafından elle tacize maruz kalmıştı.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Genç kadının şoka girmiş halde tacizciye tepki gösterdiği, ancak tacizcinin bu durumdaki rahat tavırlar sergileyip kadını sakinleştirmeye çalıştığı anlar da kameralara yansımıştı.

YÜZDE 40 ZİHİNSEL ENGELLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kırklareli Valisi Birol Ekici, yazılı olarak yayınladığı açıklamasında, yapılan ihbar üzerine tacizde bulunan kişinin yakalandığını ve akli durumunun bozuk olduğunu açıkladı. Ekici yaptığı açıklamada, "İlimizde bulunan bir zincir markette akli dengesi bozuk olan bir vatandaş tarafından alışveriş yaptığı esnada bir bayana yönelik yapılan taciz olayıyla ilgili; ihbar üzerine kolluk kuvvetleri olaya anında müdahale ederek akli bozukluğu olan vatandaşımızı adli işlem olarak hastanede tuttu. Süreç devam ediyor ve akli durumu bozuk olan (Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanınca yüzde 40 engelli raporu verilen; organik olmayan psikoz, tedavi ile iyileşmelerle tamamen düzelmeyen) vatandaşımızın gerekli sağlık kontrolü ve tedavisinin yapılması için sevk edildi" ifadelerini kullanmıştı.

ENGELLİ RAPORU TUTUKLANMASINA ENGEL OLMADI

Genç kadının tacizci adamdan şikayetçi olması üzerine şüpheli Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltına alınmıştı. Tacizci adam bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Zeynep Baş