Tayland'ın Lopburi kentini yaklaşık 3 bin 500 maymun ele geçirdi. Hayatın adeta durma noktasına geldiği şehirde bazı ziyaretçiler tarafından sevimli bulunan maymunlar yüzünden birçok dükkan kapandı. Bazı yerel yetkililer, şehrin tarihi mekanlarının da gezilemez bir duruma geldiğini belirterek, devletin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerektiğini belirtti.

İNSANLARIN YİYECEKLERİNİ BİLE ÇALIYORLAR

Maymunların istilası nedeniyle şehirde birçok dükkan ve işyeri kepenk indirmiş durumda. Şehrin tarihi mekanlarınının da gezilemez hale geldiği belirtiliyor. Maymunlar alışveriş merkezlerine girerek dükkanlara zarar veriyor ve insanların yiyeceklerini çalıyor.

DEVLETİN ÇÖZÜM GETİRMESİ İSTENİYOR

Şehir sakinleri kentin bazı bölgelerinin tamamen maymunların kontrolüne girdiğini ve devletin bu duruma bir an evvel çözüm bulmasını istiyor.

HER YERDE MAYMUN DIŞKISI...

AFP'ye konuşan bir Lopburi sakini, "Biz kafeste yaşıyoruz ancak maymunlar dışarıda. Dışkıları her yerde, yağmur yağdığında kokuları dayanılmaz oluyor" ifadelerini kullandı. Geçmiş yıllarda kenteki maymun popülasyonunu kontrol altında tutmak için uygulanan kısırlaştırma programına ara verilmesiyle birlikte sayıları 6 bine kadar çıktı. Yetkililer kısırlaştırma programına geri dönmek zorunda kaldı. 

Maymunlar Bir Sehri Istila Etti Yasam Durma Noktasina Geldi 1 Mart 7Maymunlar Bir Sehri Istila Etti Yasam Durma Noktasina Geldi 1 Mart 5Maymunlar Bir Sehri Istila Etti Yasam Durma Noktasina Geldi 1 Mart 4Maymunlar Bir Sehri Istila Etti Yasam Durma Noktasina Geldi 1 Mart 3Maymunlar Bir Sehri Istila Etti Yasam Durma Noktasina Geldi 1 Mart 2

Editör: Meltem Kaya Sapmaz