Bursa’nın Osmangazi ilçesi Gökçeören Mahallesi’nde, 31 Mart yerel seçimlerinde 96 oy alarak muhtar seçilen Emin Batmaz, mazbatasını alacağı gün kalp krizi sonucu vefat etti. 51 yaşındaki Batmaz, seçimlerde rakiplerini geride bırakarak göreve gelmişti.

Bursa Muhtar Kalp Krizi 17042024 Iha (2)

SABAH SAATLERİNDE YAŞANAN TRAJEDİ

Seçilmiş muhtar Emin Batmaz, muhtarlık görevine resmen başlamadan önceki sabah, çocuğunu okula bıraktıktan sonra mazbata almak için dönüşe geçtiğinde aniden rahatsızlandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından hızla özel bir otomobille hastaneye kaldırılan Batmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bursa Muhtar Kalp Krizi 17042024 Iha (3)

CENAZE TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Emin Batmaz’ın cenazesi, Gökçeören Camii’nde kılınan öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine, Osmangazi İlçe Kaymakamı Ali Partal, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Bursa Muhtar Kalp Krizi 17042024 Iha (5)

KÖY BAŞKANINDAN DUYGUSAL AÇIKLAMA

Gökçeören Köyü Dernek Başkanı Ali Bayram, yaşanan bu beklenmedik olayı anlatırken büyük üzüntülerini dile getirdi. Bayram, “Muhtarımız mazbata töreni için hazırlanıyordu ancak ne yazık ki törenden iki saat önce hayatını kaybetti. Köy olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği kararları bekleyeceğiz ve köyümüz için en iyi temsilciyi seçmek üzere harekete geçeceğiz,” dedi ve ekledi: “Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın, zor ve stresli bir dönemdi.” dedi.

Bursa Muhtar Kalp Krizi 17042024 Iha (7)

Bursa Muhtar Kalp Krizi 17042024 Iha (6)

Bursa Muhtar Kalp Krizi 17042024 Iha (8)

Editör: Mevlüt Peker