9 Eylül 2023’te yayımlanarak yürürlüğe giren MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinin 6. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "Bakanlıkça belirlenen sınıf düzeyi ve derslerden ortak yazılı sınav yapılabilir." hükmü gereği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlarının günleri daha önce açıklanmıştı.

Hatırlatmak gerekirse, 6. sınıf Türkçe ve matematik derslerinin ülke genelinde 26 Aralık 2023 Salı günü yapılacağı bildirilmiş, 9. Sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri içinse sınav tarihinin 27 Aralık 2023 Çarşamba günü olduğu duyurulmuştu.

Öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanabilmeleri, konuları daha iyi öğrenebilmeleri ve sınavların kapsam geçerliğinin daha da artırılması için hangi konu ve kazanımdan toplam kaç soru sorulacağına dair “konu ve soru dağılım tabloları” hazırlandı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek ortak sınavlar kapsamında 6. sınıflarda Türkçe ve matematik derslerinden 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testler öğrencilerin önüne gelecek.

9. sınıflarda ise öğrencilere Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden toplam 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testler verilecek.

6. sınıf Anka Kuşu Yayınları Türkçe dersi, 6. sınıf MEB Yayınları Türkçe dersi ve 6. sınıf matematik dersinin konu ve soru dağılım tabloları ile 9. sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı dersi ve 9. sınıf Matematik dersinin konu ve soru dağılım tabloları şu şekilde olacak:

6. sınıf Türkçe dersi konu ve soru dağılım tablosu (Anka Kuşu Yayınları) >>>

6. sınıf Türkçe dersi konu ve soru dağılım tablosu (MEB Yayınları) >>>

6. sınıf Matematik dersi konu ve soru dağılım tablosu >>>

9. sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı dersi konu ve soru dağılım tablosu >>>

9. sınıf Matematik dersi konu ve soru dağılım tablosu >>>

Editör: Mevlüt Peker