Yılda iki kez olan ara tatiller, genellikle birçok ülkede uygulanan tatil dönemleridir. Ara tatiller genellikle yarıyıl tatili veya kış tatili olarak adlandırılır. Eğitim dönemleri veya çalışma süreçlerinde öğrencilere veya öğretmenlere dinlenme, yeniden enerji toplama ve farklı etkinliklere katılma fırsatı sunmak amacıyla planlanan kısa süreli tatil dönemleridir.

okull

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara tatil değerlendirme anketi hazırlandı. Öğretmen, öğrenci ve velilerin Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden katılabildikleri ankette, kasım ara tatilin değerlendirilmesine yönelik sorular yer alıyor. Anketlerle, bir dönemde iki defa gerçekleşen ara tatillerin devam edip etmemesine yönelik bir karara varılması bekleniyor.

okul-1

ARA TATİLLER KALDIRILSIN MI?

Bakanlık, ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği konusunda karar alırken, bu anketten elde edilen verileri dikkate alacak. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, veliler ve öğretmenler, MEB’in sayfasından ulaşabilecekleri ankete katılarak görüşlerini bildirebilecekler. 

ogretmen 7

Ankette, ara tatil süresince yapılan etkinlikler, tatilin dinlenme açısından yeterli olup olmadığı ve gelecek yıllarda ara tatil uygulamasının sürdürülmesiyle ilgili tercihler sorulmaktadır. 

ogrenciler_okul_7

Anket sonuçlarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil politikasını şekillendirecek ve gelecekteki ara tatil uygulamalarını planlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatillerin değerlendirilmesi için öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasında gerçekleştirilen anketin sonuçlarına odaklanıyor.

ogrenciler_okul_1

ARA TATİL ANKETİNE NASIL KATILABİLİRİM?

"Ara Tatil Uygulamasına İlişkin İzleme ve Değerlendirme Çalışması" anketlerine, 10 Aralık’a kadar https://veri.meb.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek.

ARA TATİL ANKETİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Zeynep Baş