Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme taleplerini değerlendirme sürecinde önemli bir aşamayı daha tamamladı. 7 - 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri, engellilik durumu ve diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme başvurularının sonuçları açıklandı. Sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci yer değiştirme takvimi merak ediliyor. 

ikinci-yer-değiştirme-il-içi-il-dışı

İkinci Yer Değiştirme Başvuruları Ne Zaman?

Öğretmenlere geçtiğimiz günlerde ikinci bir yer değiştirme hakkı daha verileceği haberi duyrulmuştu. Müjdenin ardından mazerete bağlı yer değiştirme takvimi de yayınlandı. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, 25-28 Ağustos tarihleri arasında ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek..

2023 yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilecek ikinci yer değiştirme sonuçlarının ardından 29 Ağustos tarihinde atamalar gerçekleştirilecek. 

İkinci il içi ve iller arası yer değiştirme kapsamında "Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu" kapsamında birinci aşama başvurusu onaylanmış ancak yer değiştirme işlemi gerçekleştirilememiş öğretmenler de mazeretlerinin bulunduğu yere yer değişikliği başvurusunda bulanabilecek..