YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN UYGULANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat üzerine yoğunlaştı. Öğrenciler ve veliler, 2024 yılı yeni müfredatla ilgili heyecanlı bekleyişi sürdürüyor. MEB yeni müfredat değişikliği ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Tekin, "Talim Terbiye Kurulumuzun çalışması sürüyor." dedi. Yeni müfredat ne zaman başlayacak? sorusuna ise Bakan Tekin, 2024 2025 eğitim öğretim yılını işaret etti, "1-5 ve 9'da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz." yanıtını verdi.

okullar-ne-zaman-açılacak-meb

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredat konusunda, “Komisyonlar kuruldu, aylardır çalışıyorlar. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu’nun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılı uygulamaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

2024-2025 YENİ MÜFREDAT NASIL OLACAK? MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN AÇIKLADI!

Yeni müfredat, öğrenciler ve aileleri tarafından merakla bekleniyor. Peki yeni müfredat nasıl olacak, neler değişecek? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı. Bakan Tekin: "Müfredatta seyreltmeler olacak. Çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Tanıtım toplantısı yaparak açıklayacağız. Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda tamamlanmış olacak. Kademeli olarak uygulamaya geçilecek. Kapsamlı bir değişiklik olduğu için 12. sınıfların bu yıl aldığı bir şeyi önümüzdeki yıl 11’e almış olsak, önümüzdeki sene 12’de okuyan bir çocuk o konuyu almamış olacak. Konuların birbirini izlemesi konusunda öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız.”

okullarda-gorgu-kurallari-ve-nezaket-dersi-12aralik2023-13

"Spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak. Biter bitmez gündeme getireceğiz. Bir tanıtım toplantısı yaparak burada açıklayacağız. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek" ifadelerini kullandı.

ogrenci-ortaokul-18122023-1

DERS SAATİ KISALACAK MI?

2024-2025 yılında uygulanmaya başlayacak olan yeni müfredatla birlikte, öğrenciler ve veliler tarafından ders saati kısalacak mı? sorusu gündemde yerini aldı. Ancak ders saatinin kısalıp kısalmayacağıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor. 

milli eğitim bakanı yusuf tekin

Yusuf Tekin merak edilen sorulara yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Müfredat dediğimiz şey ortak, zorunlu, herkeste standart olan dersler. Yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9’da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Nurseli Fırat