Öğrenciler ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ortak sınav sonuçlarına ilişkin yapacağı açıklamayı merakla bekliyor. 6'ncı ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik sınavlar 26 ve 27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavların ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları kısa süre içinde yayımlandı. Ancak sonuçların açıklanacağı tarih henüz kesinleşmedi.

MEB Şubat Tatili 1

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler, veliler ve eğitimciler, akademik ilerleme açısından büyük önem taşıyan bu açıklamayı merakla bekliyor.

meb-milli-eğitim-bakanlığı-sınav-takvimi

ORTAK SINAV SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL KONTROL EDİLİR?

Ortak sınav sonuçları açıklandıktan sonra branş/dal öğretmenleri tarafından ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden indirilebilecek.

ORTAK YAZILI SINAV (MEBBİS Kullanıcı Girişi) >>>

Mebbis Kullanici Girisi 09012024

Ayrıca öğrenciler, önceki yıllarda olduğu gibi e-Okul sistemi üzerinden puanlarını görüntüleyebilecekler.

E-OKUL BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ (tıkla) >>>

E Okul Yonetim Bilgi Sistemi 09012024

Açıklamanın gecikmesi, performanslarını öğrenmek için sabırsızlanan öğrenciler arasında bir beklenti duygusu yarattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kısa bir süre içinde duyuru yaparak hem öğrenciler hem de eğitimciler için çok ihtiyaç duyulan netliği sağlaması bekleniyor.

ORTAK SINAV SONUÇ BİLGİSİ (MEB) >>>

Meb Internet Sitesi 09012024

Editör: Mevlüt Peker