Yaz tatili kararı ne oldu? Yaz tatili kısalacak mı? Öğrenciler ve veliler yaz tatili ve ara tatil kararlarını merak ediyor. Ara tatil uygulamasının kalkabileceği ya da kısaltılabileceği bir süredir konuşuluyordu.

okullar-ne-zaman-kapanacak

Milli Eğitim Bakanı Tekin, ara tatil uygulamasına ilişkin bir düzenleme olup olmayacağı konusunda bu yılki uygulamadan sonra bir değerlendirme yapabileceklerini bildirmişti. Ara tatil uygulamasına ilişkin ilk ayrıntılar belli oldu. Peki, ara tatil kalkacak mı, yaz tatili süresi kısalacak mı?

ogrenciler_okul_1

ARA TATİL KALKACAK MI?

Baharın gelmesine yakın, ara tatil tarihleri araştırılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı da Nisan ayında gerçekleşecek. Yılda iki kez ara tatil yapan milyonlarca öğrenci ise, biraz dinlenmek ve derslerden uzaklaşmak için ikinci ara tatil tarihini merak ediyor. Ara tatilin olduğu hafta da Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Bu sebeple de ara tatilin iptal edilme ihtimali bulunuyor. Peki, nisan ara tatili ne zaman 2024, nisan ara tatili olacak mı?

okullar-ne-zaman-açılıyor-anasınıfı-anaokulu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’de yaptığı ara tatil ile ilgili açıklamasında, “Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklindeki yorumlar bunun işlevsel olup olmadığını içeren rutin bir değerlendirme. Buradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturur karar veririz. 

MEB Bakani yusuf tekin ara tatil

Kişisel olarak görüşüm şu; Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandığı bir ülke. ‘Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz’ ifadelerine yer verdi.

YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Yaz tatilinin kısaltılması gündemde yerini aldı. Öğrenciler ve veliler yaz tatili süresini merak ediyor. Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü birinci dönem 90, ikinci dönem de 90 olmak üzere toplam 180 gün. Eğitim iş günü resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılarak hesaplanıyor. 

okullar-ne-zaman-açılıyor-anasınıfı-anaokulu

Öğrenciler bir eğitim-öğretim dönemi içinde toplam 180 gün okula gidiyor. Toplam eğitim iş gününün yaz tatilinden kısılarak uzatılması planlanıyor. Daha önce duyurulan takvime göre 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024'te başlayacak. Düzenlemeyle 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor.

okul-egitim-zil-ders-meb

Türkiye'de yaz tatili süresi ara tatil uygulamasından önce 13 haftaydı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya indi. Ancak diğer ülkelerle kıyaslandığında bu süre hâlâ oldukça uzun.

Editör: Nurseli Fırat