Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan TBMM'nin gündemi Cumhuriyetin 100. yılıydı. Genel Kurul'da söz alan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Mustafa Kemal Atatürk'ün Kürt vekillere 'Kürdistan milletvekilleri' dediğini iddia etmesi gerilime neden oldu.

Bu esnada Sakık'a cevap veren MHP'li Celal Adan'ın tartışma sonrası mikrofonunun açık kaldığını unutup "p...venkler" diyerek küfür etmesi şoke etti.

"MUSTAFA KEMAL 'KÜRDİSTAN MİLLETVEKİLLERİ' DİYORDU"

Kürsüye çıktığı sırada Türkçe ve Kürtçe ile "İyi akşamlar" diyen Sakık, "Sayın Erdoğan bir grup toplantısında ne diyor; MHP, CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli oturumlarına, zabıtlarına baksınlar. Orada Kürtleri, Kürdistan'ı, Çerkezleri, Lazistan'ı görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal Kürt vekillerini çağırırken 'Kürdistan milletvekilleri' diyordu. Evet, doğru söylüyordu. Biz de bunun altına imzamızı atıyoruz" dedi.

"BU MECLİS'TEN CANLI ÇIKAMAZDI"

Sakık'ın sözlerinin ardından MHP'li Adan, "Polemiğe girmek istememekle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken milletimizin birliğine beraberliğine kurşun sıkıp askerlerimizi, polisimizi şehit edenlere ve onların adı PKK iken, bir milletvekili 'Türk askerini, PKK tükürükleri ile boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı" şeklinde konuştu.

İKROFONUN AÇIK OLDUĞUNU UNUTTU, KÜFÜR ETTİ

Adan'ın bu sözleri üzerine, Sakık ile arasında bir sözlü tartışma yaşandı. Tartışma sonrası başka bir vekili kürsüye çağıran Meclis Başkenvekili Celal Adan mikrofonunun açık kaldığını unutup "p....venkler" dediği duyuldu. 

Editör: Şeyda Karaca