Tatil bitiyor, TBMM'de mesai başlıyor. Memur ve emeklilerin gözü Meclis'te: Zam düzenlemesi Meclis'e geliyor
TBMM, 9 günlük bayram tatilinin ardından mesaisine başlıyor. Milyonlarca memur, emekli, kiracı ve ev sahibinin gözü bu hafta Meclis'te olacak. İşte TBMM Genel Kurulu'nun 4 Temmuz'da başlayacak mesaisi.

meclis-tbmmgovtr-1

SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bayram tatili nedeniyle ara verdiği mesaisine 4 Temmuz'da yeniden başlayacak. Memur ve emeklilerin maaş zamlarına yönelik düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Siyasi partilerin genel başkanları da bir haftalık aranın ardından mesajlarını grup kürsülerinden verecek.

ZAM DÜZENLEMESİ MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Meclis'e sunulacak zam teklifinde olacak. Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek.

Diğer memurların maaşlarına derece, kademe, unvan ve mesleki kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Enflasyon farkına refah payı da eklenerek oranlar belirlenecek.

turk lirasi para banknot maas zam pexels-pixabay (4)

Memur zamları, memur emeklilerini de doğrudan etkileyecek.

TEKLİF ÇALIŞMALARI BAYRAM ÖNCESİ BAŞLADI

AK Parti'li kurmaylar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları da taslak üzerinde çalıştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla teklife son şekli verilecek.

apartman bina konut ev yapi pexels-pixabay (1)

KİRA SINIRLAMASI UZATILIYOR

Kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına ilişkin bir yıl daha uzatılmasını içeren düzenleme de bu torba teklifte yer alacak.

Editör: Site Yönetim