Ekran Haber'in haberine göre; İstanbul Medipol Üniversitesi Eczacılık Fakültesin Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Esra Karadağ ve ekibi, yerli ve bitkisel ürünlerden oluşan KamoMint isimli bir ürün geliştirdi. Ürünü anlatan Karadağ; Şirketi kurmuş olduğumuz TÜBİTAK projesiyle çıkardığımız ilk ürün olan Kamomint, tüm biyolojik etkinlik testleri tamamlanmış ve toksikolojik çalışmaları yapılmış bir üründür.

Bitkisel Urun

Bu ürünümüz, bazı online satış kanallarında ve eczanelerde satın alınmaya açık halde. Ürünün piyasada destek bulmasını istiyoruz çünkü yerli ve etkili bir ürün. Bu nedenle eczacılardan ve piyasalardan destek beliyoruz. Bugün yerli bir ürün üretmek hem çok kıymetli hem de bunu yerli kaynaklarla ortaya koyabilmek oldukça önem arz ediyor. Bu noktada destek bekliyoruz" dedi.

"KALİTELİ ÜRÜN ÜRETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Konuşmasının devamında Karadağ şu sözleri kullandı; "Bugün biz akademisyen olarak, piyasada bazı ürünlerin biyolojik etkinlik veya içerik analizlerini yapıyoruz. Kimi ürünlerde çok ciddi problemler var. Özellikle bu problemleri tespit ettikten sonra biz daha kaliteli bir ürün üretmek için yola çıktık. Bu nedenle ürünün içeriği oldukça iyi, büyük bir oranda ekstreleri burada kendimiz üretiyoruz. Koruyucu, alkol, paraben, tatlandırıcı, renk verici madde türevlerini kullanmadık.

ÇOCUKLAR VE YETİŞKİNLER GÜVENLE KULLANABİLİR

Bu yine tüketici açısından oldukça avantajlı. Biz bu katkı maddelerini kullanmadığımız için temiz içerikli hem de yerli bu ürünümüzü AR-GE çalışmalarıyla da etkinliğini ortaya koyduğumuz, halkımızın ve küçük çocukların bile güvenle kullanabileceği bir hale getirdik ve satışa koyduk.

Komomint

ÜRÜNÜN KULLANIM ŞEKLİNİ AÇIKLADI

Kullanım şekli olarak; günde en az iki kere kullanılmasını öneriyoruz. Yetişkinlerde herhangi bir kullanım üst limit yok. Bitkilerin zaten hepsi kullanım güvenliği aralığında olan bitkiler. Dolayısıyla ihtiyaç halinde tekrarlanabilecek bir kullanım önerebiliriz. Ağız içerisine, boğaza ve cilde uygulanabilir. FitofaRx olarak diğer projelerimiz de bir yandan devam ediyor.

YENİ ÜRÜNLER YOLDA

Bu projelerde yine önümüzde 2 tane ürünümüz hazırlanıyor. Ürünler şu an formülasyon çalışmalarında devam ediyor. Onları da inşallah gelecekte yine sizin güvenli bir şekilde tüketiminiz için satışa açmayı planlıyoruz.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu