Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, Kağıthane ve Eyupsultan ilçelerinde 19 Aralık gecesinde 2 saat içerisinde 3 silahlı saldırı yaşandı. Saldırılardan 2’si Nurtepe’deki kafelere yönelik gerçekleşti. Üçüncü saldırıda ise 19 yaşındaki Mehmet Emin Kalkan isimli bir kişi öldürüldü. Yaşanan saldırıların ardından 25 Aralık’ta Eyüpsultan’da bir silahlı saldırı daha gerçekleşti. O olayda da tesadüfen olay yerinde bulunan Kuran kursu hocası Ramazan Arslan vücuduna isabet eden kurşunla yaşamını kaybetti.

ÇETELER ARASI ÇATIŞMA

Silahlı saldırı ve cinayet konularının 2 suç grubu arasında yaşandığı anlaşılınca, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda, saldırıların Anucur ve Gündoğmuş çeteleri arasındaki husumetten kaynaklandığı anlaşıldı. İddiaya göre, sokaklarda uyuşturucu satan 2 çete arasında anlaşmazlık yaşandı. Anucur olarak bilinen çete üyelerinin, 19 Aralık’ta bir kişinin öldürüldüğü 3 saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

UYUŞTURUCU POŞETİ

İddiaya göre, o saldırıda öldürülen Mehmet Emin Kalkan’ın yanında bulunan bir poşetin de çete üyelerince alındığı anlaşıldı. O poşette uyuşturucu olduğu iddia edildi. Gündoğmuş çetesi, yaşanan saldırı sonrasında Barış Boyun grubu altında faaliyet gösteren Daltonlar grubuyla görüşerek destek aldı. Gündoğmuş ve Daltonlar suç örgütü üyeleri, 25 Aralık’ta Eyüpsultan’da karşı grup üyelerine silahlı saldırı düzenledi. Yaşanan çatışmada, kurşunlardan bazıları Kuran kursu hocası Ramazan Arslan’a isabet etti. Olayla hiçbir ilgisi olmayan Arslan hayatını kaybetti.

3 ÇETEDEN 25 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı saldırıda kullanılan Peugeot 3008 marka araç Arnavutköy’de yakılmış halde buldu. Yapılan araştırmaların ardından 3 ayrı suç grubundan toplam 25 şüpheli belirlendi. Çalışmaların ardından operasyon düzenlendi. Organize polisinin operasyonun düzenlediği baskında 25 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof (AK47) tipi silah, 10 tabanca, 1 kilo eroin, 163 mermi ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan Serhat Anucur, Murat Koçum ve Umur Şit, sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından genç adamın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcılık, Kalkan’ın ölünme neden olan Anucur çete üyesi Serhat Anucur, Murat Koçum’un müşteki-şüpheli, Yusuf Koç ve Umur Şit’in şüpheli olduğu bir dava açıldı.

EKİPLER TARAFLARI KAÇARKEN YAKALADI

Hazırlanan iddianamede olay şöyle anlatıldı. Eyüpsultan asayiş ekipleri, 22.50 sıralarında 2 erkek şahsın Çobançeşme korusundan Hasdal Kışlasına doğru koştukları koştuğunu, şahısların elinde uzun namlulu silah olduğunu gördü. Ekipler ‘Dur’ ihtarı bulunarak havaya ateş açtı. Yüzündeki kar maskesi ve silahları atarak duran iki kişi Serhat Anucur ve Mehmet Koçum’du. Yusuf Koç isimli üçüncü şahıs ise olay yerinden kaçtı. Güvenlik ekipleri olaya ilişkin kamera incelemesi yaptı. Kameralarda, Mehmet Emin Kalkan’ın kullandığı araçta Umur Şit de vardı. Kalkan, olay yerine elen bir başka aracın yanına gitti ve elindeki uyuşturucu poşetini verdi. Olay yerine gelen üçüncü araçtan ateş açıldı. Kalkan, koşarak indiği araca geri bindi. Kurşunların hedefi olan Kalkan, olay yerinde hayatını kaybederken Şit, yaralandı.

KAR MASKESİ, TÜFEK, KİRALIK ARAÇ

İddianamede, Mehmet Emin Kalkan’ın manevi abisi Uğurcan Gündoğmuş ve Serhat Anacur arasında bir tartışma olduğu taraflar arasındaki husumetin bu şekilde başladığı kaydedildi. Yine iddianamede, Serhat Anacur, Murat Koçum ve Yusuf Koç’un 19 Aralık tarihinden önce kar maskesi ve ruhsatsız tüfekler alarak hazırlık yapmaya başladıkları belirtildi.

KİRALIK ARACA SAHTE PLAKA

Üç şüphelinin, kiralık bir araç aldığı ve Mehmet Emin Kalkan ve Umur Şit’in uyuşturucu ticaretine yönelik buluşacaklarını bildikleri için olay yerine kiraladıkları araca sahte plaka takarak gittikleri anlatıldı.  Kalkan ve Şit’i beklemeye başladıkları, buluşma gerçekleştikten sonra 3-4 saniye süren bir çatışmaya girdikleri ifade edilen iddianamede, Kalkan’ın kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiği, Umut Şit’in ise yaralandığı belirtildi.

İKİ TARAFA DA DAVA

Serhat Anacur ve Murat Koçum’un yakalanmamak için kiralanan araca sahte bir plaka takıp resmi bir belgede sahtecilik suçunu işledikleri, ele geçirilen ruhsatsız yasak ve vahim nitelikteki tüfeklerle 6136 sayılı kanuna muhalefet ettikleri kaydedildi. Umur’un Mehmet Emin Kalkan’la aynı araç içerisinde bulunduğu çıkan çatışmada yaralandığı karşı tarafa silahla ateş açarak öldürmeye teşebbüs suçunu işlediği ve yine aynı şekilde ruhsatsız silahlarla 6136 sayılı kanuna muhalefet ettiği ifade edildi.

İSTENEN CEZALAR

Serhat Anacur ve Murat Koçum hakkında, ‘Tasarlayarak kasten öldürme, Adam öldürmeye teşebbüs, resmi belgede sahtecilik ve 6136 sayılı kanuna muhalafet’ suçlarından hapisle cezalandırılmaları istenirken, Umur Şit hakkında ise ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs ve 6136 sayılı kanuna muhalafet’ suçlarından cezalandırılmaları istendi. Dava, ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Editör: Dilek Yaman Demir