Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun en kötü döneminin geride kaldığını belirterek, "Enflasyonda kalıcı düşüş haziranda başlayacak. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50'nin altına gerileyecek." ifadelerini kullandı.

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin paylaşım yaptı. Şimşek, geçtiğimiz 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonda en yüksek seviyenin bu ay görüldüğüne dikkat çekerek, "En kötüsü geride kaldı." değerlendirmesinde bulundu.

DEZENFLASYON SÜRECİNE GEÇİŞ

Enflasyonla mücadelede geçiş döneminin tamamlandığını vurgulayan Şimşek, dezenflasyon sürecine girildiğine işaret etti. Şimşek, "Enflasyonda kalıcı düşüş haziranda başlayacak. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50'nin altına gerileyecek." dedi.

PİYASA BEKLENTİLERİ

Şimşek, dezenflasyon öngören piyasanın yıllık enflasyonu 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra ise yüzde 21,3 olarak beklediğini belirtti. Şimşek, "Önümüzdeki dönemde beklentiler hedeflerimize daha da yakınsayacak." dedi.

MALİ DİSİPLİN VE FİYAT İSTİKRARI

Mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verdikleri desteğin artarak devam edeceğini ifade eden Şimşek, "Fiyat istikrarına ulaşmak sabır ve zaman gerektiriyor, hedefimize ulaşmakta kararlıyız." şeklinde konuştu.