Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirterek, "Ana hedefimiz olan, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız." ifadesini kullandı.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-25122023-aa3

SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-25122023-aa8

KARARLI UYGULAMA SÜRECEK

Seçim sonuçlarının millet ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Şimşek, OVP'yi güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Şimşek, enflasyonun kalıcı olarak tek haneye düşürülmesi hedefi doğrultusunda sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ek olarak kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu öne çıkaracaklarını vurguladı.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-25122023-aa7

YAPI SAL REFORMLAR HAYATA GEÇECEK

Mehmet Şimşek, OVP'de açıklanan takvime uygun olarak hayata geçirecekleri yapısal reformlar ile ekonomide dönüşümü gerçekleştireceklerini ve verimlilik ile rekabet gücünü artıracaklarını belirtti.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-25122023-aa6

AZİM, KARARLILIK VE SABIRLA BAŞARIYA ULAŞILACAK

Şimşek, "Başarıya giden yol azim, kararlılık ve sabır ister. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız." diyerek yol haritasını özetledi.

Editör: Mevlüt Peker