Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılında elde edilen gelirlerin beyan edilmesi sürecinde, kira, ücret ve diğer gelir kaynaklarından kazanç sağlamasına rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefin tespit edildiğini açıkladı. Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu mükelleflere yönelik olarak cezai yaptırımlardan kaçınmaları için pişmanlık hükmünden yararlanmaları yönünde çağrıda bulundu.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-simsek-25122023-aa3

MÜKELLEF SAYILARI VE BEYANNAME BİLGİLERİ

Bakan Şimşek'in verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz yıl içerisinde kira, ücret, menkul sermaye iradı ve diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden toplamda 1,8 milyon mükellef ile ticari, zirai veya serbest meslek kazancı elde eden 2,6 milyon mükellef gelir vergisi beyannamesi verdi. Bakan, beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflere teşekkürlerini iletti.

Findik Destek Parasi Sorgulama Ekrani Alan Bazlı Fındık Destek Ödemeleri 2024 Ne Zaman Yatacak (2)

KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELE VURGUSU

Mehmet Şimşek, mali disiplin ve adil rekabet ortamının sağlanması açısından kayıt dışılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti. Beyanname vermeyen mükelleflere yapılan çağrı, mükelleflerin hem kendileri hem de ekonomik sistemin sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bakan Şimşek, konuyla ilgili olarak, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mevlüt Peker