Meksika'nın Guerrero eyaletindeki Coyuca de Benitez'de, belediye başkan adayı Jose Alfredo Cabrera Barrientos, düzenlediği miting sonrasında suikasta uğradı.

SUİKAST ANI KAMERADA

Dün gerçekleşen mitingde vatandaşlarla selamlaşan Alfredo Cabrera, bir kişinin arkadan yaklaşarak ateş açması sonucu sırtından vuruldu. Belediye başkan adayı, olay yerinde hayatını kaybetti. Silah sesinin duyulmasıyla miting alanında büyük panik yaşandı, çığlık sesleri yükseldi. Saldırgan, güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Suikast anı, mitingde bulunanların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

22 ADAY ÖLDÜRÜLDÜ

Meksika hükümeti, Eylül ayından bu yana yerel seçimlerde aday olan en az 22 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde güvenlik önlemleri artırıldı. Seçimlerde 27 bin asker ve Ulusal Muhafız görev alacak. Güvenlik önlemlerinin artırılması ve adaylara yönelik suikastlerin önlenmesi amacıyla alınan bu tedbirlerin, seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için önemli olduğu vurgulandı.