MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırmıştı. Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk atmış ve Meler, aldığı darbe sebebiyle yere düşmüştü. Saldırı sonrası Koca, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

faruk_koca_umut_meler_saldiri_ani_aa

Futbol camiasına kara damga vuran olaydan günler sonra hakem Halil Umut Beler, Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nu suçladı. Meler, kendisine yapılan saldırıyı Belözoğlu'nun planladığını ve durumu provoke ettiğini iddia etti. Ayrıca Meler, Faruk Koca'nın kendisine yazılı ve sözlü olarak özür dilediğini ancak Emre Belözoğlu'nun özür dilemediğini belirtti.

FARUK_KOCA_HAKEME_YUMRUK_ATTI-HALIL-UMUT-MELER

“BU DURUMU OLUŞTURAN KİŞİ EMRE BELÖZOĞLU”

Hürriyet'e konuşan Meler'e maçın bitiş düdüğünün ardından yaşananları, "Aslında bunu en baştan anlatmak lazım. Normal, çok da güzel bir maç oldu. Kora kor bir mücadele vardı. Bizim hakemlik anlamında, teknik anlamında oyunu, oyun yönetimini etkileyecek kötü yönetim sergilediğimiz bir ortam oluşmadı. Tribünlerden yana da çok büyük sıkıntılar oluşmadı. Ama şimdi hep düşünüyorum. Ekstra bir durum 90+6’da bir gol oldu. Sadece 1-0’ken 1-1 bitti. Sonuçta paylaşılan bir puan oldu. Oyunculardan herhangi bir protesto yoktu. Çünkü yedikleri gol öncesi tartışmalı pozisyon da olmadı son dakika normaldi. Düdüğü çaldıktan sonra oyuncular teşekküre ve tebrik etmeye geldi. Ki bu da görünüyor zaten ekranlarda. O arada Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi."

emre belözoğlu 1

“ÜÇ KEZ ÖZÜR DİLEDİM”

Belözoğlu’ndan Meler’e jet yanıt geldi. Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzoğlu’na konuşan Belözoğlu, Meler’den üç kez özür dilediğini söyledi.

Belözoğlu şunları söyledi: “Olayı duyunca sahaya çıktım ve Halil Umut Meler’e sarıldım. Koridorda da üç kez kendisinden yaşananlardan dolayı özür diledim. Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana ‘Ben şahidim koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız’ diye tepki gösterdiniz. Kendisi de bana teşekkür etti. Gerekli açıklamaları yarın maçımızdan sonra da yapacağım.”

emre belözoğlu

KULÜPTEN AÇIKLAMA

MKE Ankaragücü Kulübü ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak adli yargı ve Türkiye Futbol Federasyonu kurullarının olayları incelediğini ve gerekli tedbirleri aldığını bildirdi. Kulüp yetkilisi Hüseyin Aytekin, teknik direktörleri Emre Belözoğlu'nun olaylara karışmadığını ve defalarca özür dilediğini vurguladı. Türk futbolunda kaos ortamı yerine birlik ve sağduyunun gerektiğini belirten Aytekin, “Sorumlular ile ilgili gerekli sevkler yapılmış olup, PFDK tarafından karar verilmiştir. PFDK kararları için kulübümüz tarafından Tahkim Kuruluna itiraz hakkı kullanılacaktır. MKE Ankaragücü Kulübü olarak yaşanan olaylara ilişkin teknik direktörümüz Emre Belözoğlu’nun ısrarla olayların içerisine çekilmeye çalışılmasını üzülerek takip etmekteyiz” dedi.

“DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİ”

Aytekin, açıklamasında şunları kaydetti: “Hakem ve temsilci raporlarında olayların içerisinde ismi yer almayan teknik direktörümüz Emre Belözoğlu, hakem Halil Umut Meler’den saha içinde ve koridorlarda defalarca özür dileyerek üzüntüsünü bildirmiştir. Hocamızın yapıcı tavrına karşı, yıllar önce verilen bir röportaj üzerinden algı yaratmaya çalışan herkesi, kaos ortamındaki Türk futbolu adına sağduyuya davet ediyorum. Dönem mağduriyetler üzerinden hesap görme dönemi değil, birlik içerisinde Türk futbolunu kriz ortamından çıkarma dönemidir.”

Editör: Zeynep Baş