BAHÇELİ'DEN 'KÜFÜR' TARTIŞMALARININ ODAĞINDAKİ CELAL ADAN'A DESTEK

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki 'küfür' tartışmaları sonrası, Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın istifasını isteyen HEDEP'e sert tepki gösterdi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da tepki gösteren Bahçeli, "İsrail savaş suçlusudur, Netanyahu ateşle oynamaktadır" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN CAN ATALAY TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde son kez grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ihlal kararını değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı Yargıtay'a göndermesine "Yargıtay talimatla karar aldı. İnsan Hakları Komisyonu üyesinin ne işi var hapishane. Suç işliyorlar. Bunu da kendilerine göre demokrasi sanıyorlar" dedi. 

AYASOFYA TURİSTLER İÇİN ARTIK ÜCRETLİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verileri ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin restorasyonunun arasında olduğu gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere Atatürk Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Ersoy, yaptığı açıklamada, "Yabancı vatandaşların ziyaretleri için giriş kapısını değiştiriyoruz. Üst kottaki Topkapı Sarayı’nın olduğu üst kottaki kapıdan alıp galeri var, galeriyi hizmete alıp gezdirip çıkış kapısından çıkmalarını sağlıyoruz. Yabancıların ziyaretleri 15 Ocak itibarıyla ücretli olacak. Türk vatandaşları için ibadet ve ziyaret ücretsiz olacak" ifadelerini kullandı.

DİLAN POLAT’IN KAYINPEDERİNİN BAHÇESİ KAZILDI

Dilan Polat soruşturmasında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Dilan Polat'ın şirketlerine baskın yapıldığı anda savcılığı da çok önemli bir ihbar ulaştı. O ihbarda Polat ailesinin şirketlerdeki bazı evrakları apar topar kayınpederinin evine götürüldüğü söylendi. Savcı talimatı verdi, polis ekipleri Sezgin Polat'ın villasının bahçesinde kazı çalışmasına başladı. Çalışmalarda herhangi bir delile rastlanmadı.

BİLAL HANCI SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İki sene önce evlendiği sosyal medya fenomeni Bilal Hancı'nın kendisini aldattığı görüntüleri ifşa eden Esin Çepni, konuk olduğu canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı. İhanet görüntülerinin ardından Çepni'nin olduğu programa çiçek gönderen Hancı, özür diledi. Hancı, öte yandan Çepni ile 19 Temmuz'da boşandıklarını görüntülerin de ilerleyen günlerde çekildiğini söyledi.

BALLON D’OR 8.KEZ MESSİ’NİN

Futbol tutkunlarının merakla beklediği Ballon d'Or ödülleri sahiplerini buldu. Lionel Messi, 8. kez yılın en iyi futbolcusu seçilerek Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu. Ballon d'Or'u Avrupa dışındaki bir kulüpte oynarken kazanan ilk isim olan Messi, ödüle ulaşan en yaşlı futbolcu olmayı da başardı. Geride kalan sezonda ilk kez Dünya Kupası'nı kaldıran Messi, kariyerindeki en büyük eksiği tamamlayarak Arjantin'i sokağa dökmüştü. 

Editör: Ozan Barış Erim