CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CEZAYİR'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunacağı Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Gazze'de yaşanan insanlık dramını da konuştuk. İsrail'in saldırıları savaş suçudur. Önceliğimiz Gazze'de kalıcı ateşkesin tesisi ve insani yardımların bölgeye intikalidir" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın çağrısına partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yanıt verdi. Parti olarak bu tartışmanın içinde olmayacaklarını belirten Özel, konuyla ilgili olası bir düzenlemeye kapıları kapattı. Özel, "Erdoğan sen  ne değiştireceksin bilmiyorum. Sistem mi ittifak mı? Ne değiştireceksen değiştir ama bizimle anayasa değiştiremeyeceksin." dedi.

BAHÇELİ: 50+1 TESPİTİ TUTARLIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yüzde 50+1 şartının değişmesine yönelik sözlerinin başlattığı tartışma sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin geçmişteki görüşünde değişiklik olmadığını belirtirken,  "Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partiye desteklerinin sürdüğünü vurgulayan MHP Genel Başkanı, "Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir. Hak severlik üzerinedir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir." dedi.

EBRU ŞALLI'NIN EŞİNE YAKALAMA KARARI

Kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan on beşer yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanıktan iş insanı Uğur Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

NİHAL CANDAN 4 AYDIR EVLİYMİŞ

Polat çiftinin tutuklamasının ardından gözler Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşlere çevrilmişti. Candan kardeşler geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gözaltına alınmış ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Tutuklulukları gündem olan Candan kardeşler hakkında bir iddia daha ortaya atılmış ve cezaevinde yemekleri beğenmediği ve sayıma çıkmak istemediği iddia edilmişti. Son olarak bomba bir iddia daha ortaya atıldı; Nihal Candan'ın 4 ay önce herkesten gizli evlendiği söylendi.

DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT SORUŞTURMASINDA O İSİM SERBEST

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin tutuklandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zümrüt Y, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU ÖNE ÇEKİLDİ

İstanbul Valiliği, meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekildiğini bildirdi. Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.
 

Editör: Ozan Barış Erim