"GAZZE'DE OLANLAR TAHAMMÜL SINIRLARINI AŞTI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

"Yeni Delhi zirvesinden bu yana G20 ülkeleri olarak karşılaştığımız sınamalara sürekli yenileri ekleniyor. Ukrayna'daki savaş devam ederken, 7 Ekim'de bir başka krize uyandık. Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan trajedi artık insanlığın tahammül sınırlarını aşmıştır. Biliyorsunuz 2 gün önce 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günüydü. 7 bine yakın masum Filistinli çocuk maalesef bu günü göremedi. Çünkü İsrail yönetimi bu çocuklarla birlikte 14 bin sivilin en temel hak olan yaşama hakkını onların elinden aldı. Filistinlileri kendi yurtlarından göçe zorladı. Ölümden kaçmak için son bir umutla sığındıkları hastaneleri, okulları, kampları, ibadethaneleri, kiliseleri acımasızca bombaladı."

81 İLDE ÇEMBER 6 OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen "Çember Operasyonları" kapsamında, arama kaydı bulunan 2 bin 136 firari kişinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonlar ile ilgili açıklamasında, "Arananları yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca Çember Operasyonları kapsamında yurt genelinde son 3 günde çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde, kimlik kontrollerinde, haklarında yakalama kararı bulunan 2 bin 136 kişinin yakalandığını kaydeden Yerlikaya, yakalananlardan 6'sının 10 yıldan uzun, 11'nin 5 ila 10 yıl arasında, 2 bin 119'unun ise 5 yıla kadar arandığının tespit edildiğini bildirdi.

RÜŞVET OPERASYONUNDA 46 POLİS TUTUKLANDI!

İstanbul Valiliği, rüşvet aldığı tespit edilen 46 polis memurunun gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca operasyonlarda rüşvet verme suçundan aranan 62 kişinin 59'unun da yakalandığı bildirildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtilerek, "Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik başlatılan operasyonlarda 59 sivil şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Bu kapsamda İstanbul, Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese baskın düzenlenmiş, eylemlere karıştıkları tespit edilen 46 polis memuru yakalanmıştır. Yakalanan şahısların emniyetteki işlemleri devam etmektedir" denildi.

ZONGULDAK'TA BATAN GEMİ İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hafta sonu etkili olan fırtınada mendireğe çarpan Kafkametler isimli Türk gemisi battı. Batan gemideki kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları, 4’üncü gününe girdi. Bölgede çalışmalar aralıksız devam ederken, 20 Kasım’da geminin aşçısı Metin Usta’nın cansız bedenine ulaşılmıştı. Diğer kayıp denizciler için gece boyunca süren çalışmalardan henüz bir sonuç alınamazken, bölgede havadan ve denizden arama çalışmaları devam ediyor. AFAD Başkanı Oktay Memiş, geminin yerini tespit ettiklerinin altını çizerek, "Geminin yerini tespit ettik. Orada çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bütün sahil boyunca hem jandarma bölgesinde hem de emniyet bölgesinde jandarma, emniyet, AFAD ve diğer yetkililerle arama, tarama ve mümkünse kurtarma faaliyetlerine de kesintisiz olarak devam ediyoruz. Kayıp vatandaşımızın aileleri var. Onlarla da sürekli görüşüyor, yapılan çalışmalar konusunda bilgilendiriyoruz. Şu anda sudaki görüş mesafesi 25 santim kadar düşük. Yarın biraz daha netleşeceğini düşünüyoruz. Arkadaşların çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımızın birtakım tespitleri var. Netleştikten sonra paylaşmamızın daha uygun olacağını öngörüyoruz. Çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" ifadelerini kullandı.

OGÜN SAMAST YENİDEN YARGILANACAK!

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianameyi kabul eden İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tensip zaptı düzenledi. Samast´ın 26 Aralık´taki ilk duruşmaya katılmaması halinde hakkında yakalama kararı çıkarılacağı ifade edildi.

YAĞ ALDIRMA SONRASI ÖLÜM İDDİASI

İstanbul Beylikdüzü’nde bir kadın hastanın, yağ aldırma ameliyatı sonrası öldüğü iddia edildi. Kadının ailesinin iddialarına göre, 49 yaşındaki G.Ö. yanında kızı D.Ö. ile birlikte 20 Kasım Pazartesi günü sabah saatlerinde Beylikdüzü'ndeki özel hastaneye gitti. Eşine “Varis ameliyatına gireceğim.” diyerek gittiği hastanede karından yağ aldırma ameliyatı geçiren G.Ö.’nün ameliyattan sonra nabzı durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kadının ailesi, doktorların ve hastanenin ihmali olduğunu iddia ederken, hastane tarafından aileye verilen ölüm raporunda ise “doğal ölüm” yazdığı görüldü. Aile ihmal iddiaları üzerine savcılığa şikayette bulundu. Kadının cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

İSTANBUL'DA SUYA YÜZDE 15 ZAM!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı olağan toplantılarının üçüncü oturumu İBB Merkez Binası Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapılan toplantıda, İSKİ Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda İBB'nin yüzde 48'lik zam talebi kabul edilmedi. Bu oran kabul edilmeyince suya yüzde 15 zam yapılması kararlaştırıldı. Teklif oybirliğiyle kabul edildi, ayrıca yüzde 15'lik zam oranının bugünden itibaren geçerli olacağı öğrenildi.