Sarıyer'deki Memduh Paşa Yalısı'nda gerçekleşen soygun, film sahnelerini aratmadı. Yalıda çalışan özel güvenlik görevlisi, dört suç ortağıyla birlikte, kilidini kırdıkları dört kasadan yaklaşık 130 milyon liralık döviz çalarak kayıplara karıştı.

SOYGUN PLANI

Olay, dün saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu'nda bulunan Memduh Paşa Yalısı'nda meydana geldi. Yaklaşık 1,5 yıl önce inşaat şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Y., soygunu planladı. Gece alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli dört kişiyi içeriye aldı.

Memduh Pasa Yalisi 10062024 Iha (2)

KASALARIN KAPILARI KIRILDI

Hırsızlar, gri renkli kamyonetle yalıya geldikten sonra içeriye girdiler. Ardından dört kasanın kapısını kırarak içindeki dövizleri çuvallara doldurdular. Yaklaşık 130 milyon liralık dövizi kamyonete yükleyen hırsızlar, hızla olay yerinden kaçtı.

İHBAR ÜZERİNE POLİS OLAY YERİNDE

Sabah saatlerinde yalıya gelen işyeri sahibi Ümit E.'nin ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Kısa sürede gelen ekipler, yalıdaki kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde, Ahmet Y.'nin maskeli dört kişiyi içeriye aldığı ve kasaların kilidini kırdıkları tespit edildi.

Memduh Pasa Yalisi 10062024 Iha (4)

HIRSIZLARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Özel güvenlik görevlisi Ahmet Y. ve suç ortaklarının, çaldıkları dövizleri çuvallara doldurup kamyonete yükledikten sonra kaçtıkları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızları yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Memduh Pasa Yalisi 10062024 Iha (5)

GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ

Olayla ilgili konuşan Mete Aydın isimli vatandaş, "Ben sabah Kireçburnu sahilinde yürüyordum. Bir yalının önünde polis topluluğu olduğunu gördüm, geçtim gittim. Gün içinde yalının bekçisinin yalıyı soyup kaçtığını duydum" dedi.

Memduh Pasa Yalisi 10062024 Iha (3)