Memur Emekli zammı ne kadar oldu? Emekli maaşı en düşük ne kadar olacak? Yeni yılda memur ve emeklilerin ne kadar zam alacağı merak ediliyor. Asgari ücretli, memur, emekli zammında geri sayım başladı. 7.500 liranın altında aylık alan 6 milyonun üzerindeki emeklinin aylıkları artacak, 4.5 milyon memura artış seyyanen zam üzerinden yapılacak..

memur-emekli-maaş-zam-oranları

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR? EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Memur emekli maaş zamları merakla bekleniyor. Yeni yıla günler kala, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak merak ediliyor. Memurlar da aynı şekilde ocak ayında gelecek zammı bekliyor.

emekli-maaşı-en-düşük-ne-kadar

Asgari ücretin de ne kadar olacağı, ne kadar zam alacağı heyecanla beklenen konular arasında. Bu yılın başında kök aylıklar artarken, en düşük emekli aylığının da 10 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesini de içeren torba kanun Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

emekli-maaşı-ne-kadar-olacak

MEMUR ARTIŞI VE MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2023’ün temmuz ayında memur emeklileri maaşlarını yüzde 17.55 zamlı alacaklardı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarında iyileştirmeye gidileceğini açıkladı; ardından emeklilere uygulanacak refah payı Meclis’teki torba yasaya eklendi. Buna göre emekliler temmuz ayında maaşlarını yüzde 25 zamlı aldı. Böylece memur emeklilerine 7.4 puan refah payı verilmiş oldu.

ocak-2024-maaş-zammı

Temmuz ayında memura yüzde 17.55+8 bin 77 lira seyyanen zam yapıldı. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya, ortalama maaş da 25 bin liraya çıktı. Orta Vadeli Program'da öngörüldüğü gibi yüzde 65 zam öngörüsüne göre 6 aylık enflasyon yüzde 38 olacak.

memur-maaş-zammı

Dolayısıyla 22 bin 17 lira olan en düşük memur maaşı 11 bin lira artışla 33 bin liraya, ortalama 25 bin lira alan bir memurun maaşı da 12 bin 500 lira artışla 37 bin 500 liraya çıkacak. Kıdem ödemelerinde 8 bin 77 liralık tutar dikkate alınmayacak.

Editör: Nurseli Fırat