Memur ve memur emeklilerinin dikkatle takip ettiği toplu sözleşme zam oranları, bu hafta yapılacak olan toplantıda belirlenecekti. Sayıları 4 milyonu bulan memur ve 2.5 milyon memur emeklisi, önümüzdeki iki yıl içerisinde alınacak olan net zammı merak ediyor. Memur maaşı zam oranının görüşüleceği toplantıda, taraflar zam taleplerini ilettiler ve süreç başladı. İşte tüm detaylar...

Memur maaş zammı

Çalışma Bakanı Açıkladı! Zam Teklifi Ne Kadar?

Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024 ve 2025 yılları için zam teklifi detaylarını paylaştı. Memur ve memur emeklilerinin sosyal ve mali haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 yılında ilk 6 ay için hükümetin ilk zam teklifi yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9 oldu. 2025 yılında ilk altı ay için edilen teklif yüzde 6 olurken, ikinci altı ay için yüzde 5 oranında bir zam teklif edildi. 

Memur Zammı İçin Yeni Toplu Sözleşme Toplantısı Ne Zaman?

Memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren toplu sözleşme kararlarında sunulan teklif, Memur-Sen tarafından kabul edilmedi. Bu sebeple hükümet, 17 ve 22 Ağustos tarihlerinde yeni tekliflerini sunmak üzere tekrar hazırlanıyor. Memur zam oranında tarafların anlaşamaması durumunda 23 Ağustos tarihi ile, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurulacak. Memur zammı hakkında Hakem Kurulu'nun, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararlarını açıklaması bekleniyor.