Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, Kasım ayı enflasyon rakamları sonrasında SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memurlar için 5 aylık enflasyon farkı belirlendi. Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 3,28 artarak, yıllık bazda yüzde 61,98 seviyesine ulaştı. Bu verilere göre 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,66 olarak kaydedildi.

MEMURA YÜZDE 45 ZAM

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, refah payı hariç 5 aylık emekli ve memur zam oranları netleşti. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 5 aylık zam oranı yüzde 33,66 olarak belirlenirken, memurlara ise enflasyon farkı dahil yüzde 45 zam yapıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 10 BİN LİRAYI BULACAK

Bu gelişmeyle birlikte, yeni yılda milyonlarca çalışan, emekli, memur, asgari ücretli ve öğrencinin geçim kaynağı olan ücret, maaş ve aylıklarında artış yaşanacak. En düşük emekli aylığının 10 bin liranın üzerine çıkması ve emekli ve memurlara enflasyonun üzerinde bir artış yapılması bekleniyor.

RAKAMLAR ARALIK ENFLASYONU İLE NETLEŞECEK

Ayrıca, Kasım ayı enflasyon verileriyle birlikte SGK, Bağ-Kur emeklileri ve memurlar için geriye kalan aylara ilişkin enflasyon farkları da belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için yüzde 9,09, Eylül ayı için yüzde 4,75, Ekim ayı için yüzde 3,43, Kasım ayı için ise yüzde 3,28 enflasyon farkını hak etmiş oldu. Bu durumda, sadece 5 ayda alacakları zam oranı yüzde 30,36 olarak hesaplandı. Ancak bu zam Ocak ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranıyla birikimli olarak hesaplanacak. Aralık ayı enflasyon verisinin de açıklanması ile son rakamlar netleşecek.

Editör: Şeyda Karaca