Memura kira yardımı yapılacak mı? Kira yardımı ne kadar olacak? soruları, memur ve memur emeklisinin gündeminde yer alıyor. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında en çok merak edilen detaylar arasında yerini alan memura kira yardımı, sendikalar tarafından teklif edildi..

MEMURA KİRA YARDIMI YAPILACAK MI?

Memura kira yardımı teklif edildi. Memur ve memur emeklileri için Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Memur- Sen ve Türkiye Kamu-Sen masaya taşıyacakları teklifleri arasında memura kira yardımı da yer alıyor. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memurlara ve emeklilere 2 yılda toplam yüzde 110 artış istediklerini söylemişti.

memura-kira-yardımı-olacak-mı

2024'teki artışların 3'er aylık dönemler halinde yapılmasını beklediklerini aktaran Yalçın, "Önümüzdeki yıl ilk 3 ayda 10 puanlık refah payı ile birlikte yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve dördüncü 3 ayda yüzde 10 olmak üzere yüzde 70 zam istediklerini duyurmuştu. Bu zamlara ek olarak memura kira yardımı da sunulan teklifler arasında en çok dikkat çeken detaylar arasında yerini aldı. 

KİRA YARDIMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklileri için zam oranlarının belli olacağı,7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri an itibari ile gerçekleştiriliyor. Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde memura kira yardımı teklifleri arasından aylık 7 bin 650 liralık bir ödeme bulunuyor. Toplantı sonrasında detaylar netleşecek.